Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPC

Oferta lui Lupu este o bâlbâială politică

|versiune pentru tipar||
PC / 3 decembrie 2009
Partidul Conservator

Cu câteva ore până la expirarea termenului de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al R. Moldova, Partidul Conservator (PC) declară că nu este de acord cu ceea ce a numit “târg politic” privind desemnarea lui Marian Lupu pentru această funcţie.

“Am analizat pe punce oferta lui Marian Lupu făcută Partidului Comuniştilor în vederea obţinerii sprijinului acestei formaţiuni, dar nu am văzut altceva decât o bâlbâială politică şi o demagogie politică”, a declarat în cadrrul unei conferinţe de presă liderul PC, Natalia Nirca în cadrul conferinţei de presă susţinute la Agenţia Info-Prim Neo.

Potrivit conservatorilor, candidatura Marian Lupu este una forte şi foarte vulnerabilă: în actuala situaţie Lupu nu reprezintă aspiraţiile electoratului liberal, dar îşi dezamăgeşte şi propriul electorat, care a votat pentru PDM din cu totul alte considerente.

Natalia Nirca a declarat că PC a ajuns la concluzia că "desemnarea lui Marian Lupu pentru funcţia de preşedinte al ţării va fi în detrimentul ideii de schimbare în general şi de schimbare a clasei politicie, în particular. “Noi nu vedem raţionamentul cerşirii voturilor de la comunişti. Totodată, de vreme ce actualul candidat nu a obţiunt sprijinul scontat din partea comuniştilor, el încetează să mai fie un de compromis.”

Partidul Conservator susţine că prin ceea ce a face acum, Alianţa pentru Integrarea Europeană prea instrumentele şi metodele de guvernare de la predecesorii săi. “Un clan îl schimbă pe altul”, atenţionează liderul PC.

La întrebarea dacă PC va participa la eventualele alegeri parlamentare anticipate şi dacă timpul dintre cele două scrutine ar fi suficient pentru a obţine un sprijin mai mare decât cel pe care conservatorii l-au avut în alegerile precedente, Natalia Nirca a declarat că partidul pe care îl conduce va participa neapărat la parlamentarele anticipate, fiind absolut sigură că va accede în legislativ.

Sursa: www.conservator.md

Partidul Conservator doreşte transparenţă în dialogul AIE — PCRM Partidul Conservator vrea semnarea Tratatului de frontieră şi Acordului politic de bază dintre R. Moldova şi România