Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPC

Partidul Conservator cere guvernării să reducă numărul de deputaţi şi să anunţe data referendumului şi alegerilor anticipate

|versiune pentru tipar||
PC / 21 iunie 2010
Partidul Conservator

Membrii Partidului Conservator spun că actuala guvernare nu se deosebeşte cu nimic de fosta conducere, dorind perpetuarea haosului şi instabilităţii politice în Republica Moldova. Membrii partidului cer guvernării reducerea numărului de deputaţi şi anunţarea datei referendumului şi alegerilor anticipate, transmite Info-Prim Neo.

Preşedintele Partidului Conservator, Natalia Nirca, a declarat într-o conferinţă de presă luni, 21 iunie, că guvernarea doar afişează un anticomunism declarativ, oficial şi populist, care nu a fost materializat în niciun fel. “Nu avem traşi la răspundere marii corupţi, marii delapidatori de fonduri, marii monopolişti — care au subminat economia naţională şi nu avem nici condamnarea comunismului, pentru care s-a făcut un studiu imens de mii de pagini şi s-a rămas cu nimic”, a menţionat Natalia Nirca.

Ea spune că lipseşte cu desăvârşire cultura politică elementară, capacitatea de a purta negocieri şi capacitatea de a găsi un consens, care este absolut necesar în condiţiile actuale. “Trebuie să se înceteze practica de modificare a Constituţiei care deja a căpătat un contur infracţional, de a modifica şi de adapta legislaţia în strică concordanţă cu interesele politicii”, spune preşedintele Partidului Conservator.

De asemenea, formaţiunea insistă pe anularea modificărilor în Codul electoral, în special ceea ce ţine de capitolul referendumului constituţional. “Noi venim cu o iniţiativă care va fi susţinută sută la sută de către populaţie şi anume reducerea numărului parlamentarilor până la 51 de deputaţi”, a declarat Natalia Nirca, adăugând că pentru o populaţie de 3,5 milioane, sunt prea mulţi “devoratori de de bani publici”.

Vicepreşedintele Partidului Conservator, Zinovia Zorina, a precizat că numărul de 3,5 milioane de persoane este oficial, dar în realitate numărul populaţiei este de 1 milion şi jumătate.

“Comuniştii nu merg la şedinţe. Ei au salarii dar nu fac nimic, atunci de ce să nu economisim (prin reducerea mandatelor — n.r.), luând în consideraţie că suntem în criză economică”, a mai spus în context Zinovia Zorina.

Natalia Nirca a conchis că, în loc să se gândească la relansarea economică, reducerea sărăciei, problemele sociale, guvernarea a inventat o altă strategie — referendumul şi alegerile parlamentare, pentru care nu sunt anunţate termene clare de desfăşurare.

Sursa: www.conservator.md

Partidul Conservator critică iniţiativa de a oferi străinilor dreptul de a cumpăra terenuri în Republica Moldova Partidul Conservator s-a înscris în campania pentru referendumul constituţional