Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCNM

Partidul “Casa noastră-Moldova” susţine desfăşurarea referendumului legislativ

|versiune pentru tipar||
PCNM / 28 noiembrie 2017
Partidul “Casa Noastră — Moldova”

Partidul “Casa noastră-Moldova” anunţă despre susţinerea iniţiativei societăţii civile privind desfăşurarea referendumului pentru abrogarea legii cu privire la trecerea la sistemul electoral mixt, adoptată de majoritatea parlamentară cu susţinerea Partidului Socialiştilor.

Majoritatea parlamentară, împreună cu opoziţia-marionetă, în persoana Partidului Socialiştilor, a ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia şi a Consiliului Europei, dar şi apelurile partenerilor internaţionali ai Moldovei, de a nu admite modificarea sistemului electoral în condiţiile lipsei unui consens larg în societate. De facto, noul sistem electoral doar a aprofundat dezbinarea în societate, inclusiv pe Nistru, discriminând cetăţenii Moldovei, care locuiesc peste hotarele ţării şi în Transnistria.

Noi considerăm că modificarea sistemului electoral în interesul dictaturii este inadmisibilă! Viitoarele alegeri parlamentare, nu vor reflecta a priori voinţa alegătorilor. Asta înseamnă că deja astăzi, ele nu pot fi considerate libere şi democratice. Noi considerăm că iniţiativa reprezentanţilor societăţii civile privind desfăşurarea referendumului naţional pentru anularea reformei electorale, merită susţinerea deplină a tuturor forţelor de opoziţie a ţării. Partidul “Casa noastră-Moldova” este gata să se implice în acest proces.

Источник: pcnm.md