Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a înmînat carnetul de membru al PCRM cu numărul 30 000

|versiune pentru tipar||
PCRM / 19 martie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor îşi reconfirmă statutul de cel mai numeros, cel mai experimentat şi cel mai promiţător partid.

Vladimir Voronin a înmînat, în cadrul adunării activului din Chişinău al PCRM, carnetul de membru de partid cu numărul 30 000. Noul membru al PCRM a devenit Silvia Stici în vîrstă de 27 de ani, jurist de profesie. Astfel, PCRM îşi reconfirmă statutul de cel mai numeros, cel mai experimentat şi cel mai promiţător partid din ţara noastră.

Preşedintele PCRM a spus cu acest prilej că Partidul Comuniştilor din Republica Moldova niciodată nu şi-a propus drept scop atragerea unui număr cît mai mare de candidaţi — nici după alegerile parlamentare din 2001, cînd Partidul Comuniştilor avea 13 mii de membri, şi nici după 2005 cînd numărul membrilor PCRM a depăşit 19 mii de persoane. Mai mult ca atît, în fiecare an deveneau tot mai exigente criteriile de selectare a candidaţilor care ar fi demni să poarte înaltul titlu de comunist. Faptul că, la cei 15 ani ai săi, PCRM are 30 de mii de membri, vădeşte încrederea crescîndă a poporului în justeţea principiilor promovate de acest partid şi în puterea lui de a crea un stat al echităţii sociale, — a relevat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM a reamintit membrilor activului orăşenesc al PCRM că şi în Chişinău Partidul Comuniştilor dispune de cea mai numeroasă armată — mai bine de 4 mii de membri. În opinia sa, o atare susţinere în masă din partea membrilor PCRM, devotaţi ideilor partidului, constituie o bază sigură pentru victorie în cadrul alegerilor parlamentare.

Această încredere este fortificată şi prin faptul că opoziţia şi-a epuizat toate resursele, iar puţinele tehnologii negre cu caracter bizar care le-au mai rămas doar confirmă neglijarea intereselor alegătorilor. Prin declaraţiile lor iresponsabile cu privire la piaţa valutară reprezentanţii partidelor de opoziţie, în doar două zile, au adus prejudicii populaţiei în valoare de 50 de mln de lei. “Vă imaginaţi ce ar putea să se întîmple în patru ani de aflare a lor în parlament. Efectele pot fi catastrofale pentru cetăţenii ţării, inclusiv pentru cei mici care nu au obţinut deocamdată dreptul de vot”, — a menţionat liderul partidului. Voronin şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că, într-un termen record, autorităţile au reuşit să stabilizeze situaţia dificilă provocată de opoziţie.

Vladimir Voronin i-a îndemnat pe participanţii la întrunire ca, în zilele ce au mai rămas pînă pe 5 aprilie, să depună toate eforturile pentru asigurarea unei victorii absolute la alegeri, calificînd acest scrutin drept unul de importanţă crucială. “Dacă în 2001 poporul a votat cu noi pentru că nu mai avea ce pierde după un deceniu de haos şi criză, atunci acum el va vota cu PCRM pentru a nu pierde ceea ce u atît greu am obţinut cu toţii în ultimii opt ani”, a concluzionat preşedintele Partidului Comuniştilor, Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

Sursa: www.pcrm.md

Alocuţiunea D-Lui Vladimir Voronin rostită în cadrul Adunării Activului PCRM Declaraţia organizaţiilor neguvernamentale de tineret din Republica Moldova