Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Preşedintelui Fracţiunii PCRM din Consiliul raional Călăraşi

|versiune pentru tipar||
PCRM / 22 iulie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Evenimentele de ultimă oră din Republica Moldova vorbesc despre tensionarea artificială a relaţiilor din societatea moldovenească, exprimată prin declanşarea unui adevărat război politic împotriva poporului. Evenimentele din 7 aprilie şi încercările de a împărţi cetăţenii în “ai noştri” şi “ai voştri” se face din raţiuni electorale de moment, fiind neglijate adevăratele interese ale poporului nostru. Ţinînd cont de faptul că cetăţeanul simplu are de suferit cel mai mult de pe urma instabilităţii politice, consider că Republica Moldova are nevoie de o nouă generaţie de politicieni, care să consolideze societatea şi să-i ofere şansa de a depăşi actuala stare de criză. Sunt ferm convins ca alegerile actuale ne ofera şansa de a spune “nu” sărăciei, crizei economice, extremismului, şi “da” consolidării societăţii, integrării europene, bunăstării cetăţeanului.

Fiind membru al Partidului Comuniştilor, întotdeauna am activat în interesul cetăţenilor şi m-am străduit să mă implic activ în rezolvarea problemelor din localităţile noastre. Eforturile mele au fost apreciate de către cetăţenii raionului, dovadă fiind şi faptul că mi-au acordat încrederea de a-i reprezenta în Consiliul raional Călăraşi. De rînd cu alţi membri PCRM, am avut încrederea că se vor produce schimbări în partid, care ar transforma partidul într-un partid de stînga european, dar nu s-a întîmplat. Eram convins că schimbarea şi modernizarea acestui partid va fi realizată de către Marian Lupu, ca astăzi să constat că, odată cu plecarea domnului Lupu, acest obiectiv nu mai este actual în cadrul PCRM.

În contextul celor menţionate mai sus, fac publică decizia mea de a pleca din Partidul Comuniştilor şi de a susţine echipa Partidului Democrat, condusă de către Marian Lupu. Preşedintele PDM, Marian Lupu, este cunoscut prin promovarea responsabilităţii actului politic, prin poziţiile sale echilibrate şi prin promovarea unor politici de consolidare a societăţii noastre. Anume de o astfel de abordare are nevoie societatea moldovenească şi, am convingerea, acest fapt este apreciat şi de către alegători, care vor vota masiv cu Marian Lupu.

Vasile Boldurescu,
Preşedintele Fracţiunii PCRM
în Consiliul raional Călăraşi

Sursa: www.lupu.md

Cu trei săptămîni înaintea alegerilor, opoziţia nu a lansat propuneri clare cu privire la dezvoltarea economică a ţării Comunicat de presă cu privire la plenara CC al PCRM