Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM cu privire la continuarea practicilor de falsificare a documentelor de către conducerea Parlamentului

|versiune pentru tipar||
PCRM / 20 octombrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova îşi manifestă îngrijorarea profundă în legătură cu gravele încălcări ale legislaţiei Republicii Moldova prin falsificărea documentelor oficiale de către majoritătea parlamentară. Astfel, raportul cu privire la modificarea Codului Audiovizualului, pregătit de Comisia pentru cultură, educaţie, ştiinţă, tineret şi mass-media, pentru şedinţa plenară a parlamentului de joi, 15 octombrie curent, şi prezentat de către preşedintele PL şi reprezentant AIE, Corina Fusu, a fost totalmente falsificat. Deputatul Corina Fusu a prezentat plenului Parlamentului informaţie (inclusiv raportul contrasemant de responsabilii din cadrul comisiei de profil), precum că propunerile AIE cu privire la modificarea Codului Audiovizualului au fost aprobate în cadrul comisiei cu 6 voturi “pentru” şi 4 — “împotrivă”.

PCRM atenţionează că informaţia prezentată de preşedintele comisiei Corina Fusu nu corespunde realităţii şi reprezintă de facto o încălcare gravă a legislaţiei Republicii Moldova. Astfel, în cadrul şedinţei comisiei menţionate voturile deputaţilor au fost distribuite 5 pro şi 5 contra. Acest lucru a fost înregistrat video de camerele de filmări ale reprezentanţilor mass-media în timpul şedinţei.

Cu atît mai grav este faptul că acest lucru survine la mai puţin de o lună de la falsificarea conţinutului hotărîrii Parlamentului de către preşedintele interimar al ţării şi preşedinte al Parlamentului, Mihai Ghimpu, în contextul scrisorii transmise de acesta Adunării Parlamentare a Consiliului Europei cu privire la componenţa delegaţiei Republicii Moldova la APCE.

PCRM condamnă aceste acţiuni fără precedent în istoria Republicii Moldova, admise de majoritatea parlamentară, şi apelează către misiunile diplomatice şi reprezentanţele organizaţiilor internaţionale acreditate în Chişinău, către instituţiile europene şi internaţionale, cu solicitarea de a lua atitudine vizavi de gravele încălcări ale legislaţiei în vigoare de către majoritatea parlamentară actuală.

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia PCRM cu privire la recentele acţiuni de modificare a Codului Audiovizualului de către majoritatea parlamentară din Republica Moldova Declaraţia fracţiunii parlamentare a PCRM cu privire la încălcarea prevederilor legale privind delimitarea puterii în stat de către reprezentanţii noii majorităţi parlamentare