Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a participat la plenara jubiliară a Uniunii Ofiţerilor

|versiune pentru tipar||
PCRM / 31 octombrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a participat la plenara jubiliară a Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova (UORM), consacrată aniversării a zecea a creării organizaţiei în cauză.

Vladimir Voronin i-a felicitat pe cei prezenţi cu ocazia jubileului Uniunii Ofiţerilor, remarcînd că în cei zece ani de funcţionare organizaţia şi-a demonstrat viabilitatea şi utilitatea în societate. Timpul a demontsrat că decizia de creare a Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova a fost una justă, iar activitatea Dumneavoastră cu anii nu doar că nu-şi pierde din actualitate, ci dimpotrivă devine tot mai importantă şi cu un impact tot mai simţitor în societate, a menţionat liderul PCRM.

Vladimir Voronin a subliniat că experienţa acumulată de UORM în ce priveşte disciplina, responsabilitatea, autoorganizarea, intoleranţa faţă de fenomenele criminale, educaţia patriotică a tinerilor, acum a devenit şi mai utilă pentru ţară.

Preşedintele partidului a salutat acţiunile organizaţiei în direcţia susţinerii sociale a membrilor săi, accentuînd că eforturile Uniunii ofiţerilor în acest sens au constituit mereu un suport serios în implementarea programelor sociale de către autorităţile precedente ale ţării. În context Vladimir Voronin şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că realizările sociale ale Partidului Comuniştilor din Republica Moldova se distrug de actuala guvernare. În particular, liderul PCRM s-a referit la anularea dreptului la locuinţe gratuite pentru unele categorii de persoane, la majorarea tarifelor la serviciile comunale şi călătoriile în transportul public urban, la îngheţarea creşterii salariilor, la diminuarea locurilor bugetare în instituţiile de învăţămînt, la alte măsuri antisociale întreprinse de guvernul liberal-democrat.

Vladimir Voronin a calificat drept inadmisibilă tolerarea unei asemenea politici antipopulare promovate de noua guvernare. Însă în această luptă nu trebuie să ne limităm doar la eforturile pe care le depune în Parlament fracţiunea PCRM. Întreaga societate trebuie să se consolideze pentru a stopa aceste fărădelegi, — a spus Preşedintele Partidului Comuniştilor.

Vladimir Voronin şi-a exprimat certitudinea că, în persoana Uniunii Ofiţerilor din Republica Moldova, PCRM va găsi şi de această dată un camarad de încredere.

La rîndul său, activul Uniunii Ofiţerilor l-a asigurat pe Preşedintele Partidului Comuniştilor de întreaga încredere faţă de formaţiunea politică pe care o conduce, precum şi de disponibilitatea uniunii de a acorda tot sprijinul necesar pentru a învinge în lupta pentru dreptate.

Serviciul de presă al PCRM

Luare de cuvînt a fracţiunii PCRM în Parlament la proiectul legii N.1232 din 8.10.2009 cu privire la modificarea unor acte legislative (vizînd privarea de dreptul la locuinţe a unui şir de categorii de persoane) Comunicat de presă al PCRM cu privire la necesitatea întreprinderii unor măsuri urgente în legătură cu situaţia epidemiologică din Republica Moldova şi din ţările vecine