Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM privind mimarea procesului de integrare europeană de către actuala guvernare

|versiune pentru tipar||
PCRM / 3 noiembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

PCRM constată cu îngrijorare că acţiunile iresponsabile ale partidelor aflate în prezent la guvernare duc la tergiversarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova şi de negociere a unui nou cadru juridic cu Uniunea Europeană.

Lupta pentru funcţii a partidelor din noua guvernare a dus la distrugerea sistemului de coordonare interinstituţională a procesului de integrare europeană. Actuala guvernare nu are un plan de acţiuni în procesul de integrare europeană, iar programul de armonizare a legislaţiei naţionale cu legislaţia comunitară, elaborat şi implementat de fosta guvernare, este dat uitării.

PCRM declară inacceptabile şi periculoase acţiunile noii guvernări de a reduce procesul de integrare europeană doar la cooperarea cu România, făcînd ţara ostaticul intereselor statului vecin. Noua guvernare pînă în prezent nu a întreprins nimic pentru a obţine simplificarea procedurilor de perfectare a vizei române.

PCRM menţionează că procesul decizional în activităţile ce ţin de integrarea europeană a fost secretizat, populaţia fiind în permanenţă dezinformată în ceea ce ţine de acţiunile întreprinse sau care urmează a fi întreprinse de guvernare. Din păcate pînă în prezent nu sînt cunoscute prevederile Convenţiei privind micul trafic la frontieră, iar în ceea ce ţine de negocierile unui nou cadru juridic, actuala guvernare lansează declaraţii contradictorii care demonstrează iresponsabilitate şi lipsă de profesionalism.

PCRM cere guvernării elaborarea unor programe concrete privind procesul de integrare europeană, informarea corectă a populaţiei asupra acţiunilor întreprinse şi încetarea acţiunilor prin care se încearcă subminarea suveranităţii Republicii Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia deputatului PCRM, Iurie Muntean, cu privire la proiectul de lege privind utilizarea alocării de drepturi speciale de trageri Declaraţia fracţiunii PCRM referitor la situaţia epidemiolgică prin gripa A/H1N1