Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Mesajul de felicitare al Preşedintelui Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin

|versiune pentru tipar||
PCRM / 31 decembrie 2009
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Dragi prieteni!

Pentru noi toţi, anul care a trecut a fost dificil. Probabil, în istoria independenţei noastre, în biografia noastră comună de stat şi de partid, noi nu am trăit o perioadă mai grea. Anul 2009 a început cu o campanie electorală care urma să determine, dacă fi păstrată stabilitatea, încrederea cetăţenilor în statul lor, dacă se va menţine cursul spre dezvoltare? Deşi majoritatea cetăţenilor noştri de două ori au răspuns la această întrebare cu un “Da” ferm, forţele reacţiunii au reuşit să treacă peste alegerea poporului şi să îndrepte necruţător dezvoltarea ţării spre prăpastie şi catastrofă.

Noţiuni, care s-ar părea intangibile pentru oricare guvernare modernă — Constituţia, legea, democraţia, protecţia socială, patriotismul, pacea interetnică — într-o clipă şi-au pierdut valoarea în Moldova. Ţara şi societatea au fost lipsite de o viziune strategică asupra viitorului. Viaţa simplilor cetăţeni a devenit imprevizibilă şi fără protecţie în faţa criminalităţii, care din nou şi-a ridicat capul. Din aceste considerente noi toţi, fără excepţie, indiferent de simpatiile şi antipatiile politice, pentru prima dată în ultimii ani intrăm în Noul An cu inima zdrobită, plină de nelinişte pentru propria ţară.

Şi totuşi, cît nu ar fi de greu acum, cred că anume 2010 va deveni anul care va aduce întregii Moldove eliberarea, care va reîntoarce ţara pe calea dezvoltării democratice durabile, administrării competente şi speranţei sociale. Eu cred în aceasta, deoarece ştiu că sînt măreţe forţele unităţii şi consolidării poporului nostru, este măreaţă capacitatea lui de a se uni în faţa încercărilor crunte. Am această convingere, deoarece poporul nostru nu are o altă ieşire, decît ferma reîntoarcere a demnităţii civice şi omeneşti.

Vă felicit, dragi compatrioţi, cu Noul An 2010! Doresc tuturor sănătate, înţelegere reciprocă, bunăstare familiilor dumneavoastră. Sper, din tot sufletul, ca planurile şi speranţele dumneavoastră se vor împlini, că Noul An va deveni pentru toţi un an al realizărilor şi bucuriei.

La Mulţi Ani!

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii PCRM cu privire la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.933-XIV din 14 aprilie 2000 cu privire la protecţia socială specială a unor categorii de populaţie Declaraţia Uniunii Tineretului Comunist din Moldova în legătură cu fărădelegile şi samavolnicia reprezentanţilor organelor de forţă faţă de membrii organizaţiei