Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Uniunii Tineretului Comunist din Moldova în legătură cu fărădelegile şi samavolnicia reprezentanţilor organelor de forţă faţă de membrii organizaţiei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 ianuarie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Duminica, pe data de 10 ianuarie, conducerea Uniunii Tineretului Comunist din Moldova (UTCM) a aflat cu mare regret din partea apropiatilor despre disparitia unui activist al organizatiei. Parintii si cunoscutii nu detineau informatii despre locul unde s-ar afla aceasta persoana. La orele amiezii a aceleiasi zile, s-a constatat ca tinarul noaptea a fost retinut de catre organele de forta, fiind acuzat de o infractiune administrativa.

Insa, in locul celor 3 ore maxime de detentie mentionate in asemenea cazuri, tinarul a fost retinut in comisariatul sectorului Centru aproximativ o zi fara motive intemeiate, fara a prezenta articolul concret al invinuirii, fara a acorda dreptul la protectie si la informarea rudelor.

In plus, in ultimile zile mai multi membri ai UTCM au fost persecutati. Fara a prezenta vre-un mandat sau sanctiune a instantelor judecatoresti, apartamentele citorva activisti au fost perchezitionate ilegal de catre fortele de ordine.

Conform aceluiasi scenariu, fara avizare prealabila si explicatii, activistii organizatiei au fost anchetati. In timpul acestor faradelegi, membrii UTCM si parintii acestora au fost presati psihologic, inclusiv si de intrebarile despre presupusa implicare a acestora la explozia din capitala pe 14 octombrie 2009.

Uniunea tineretului comunist din considera aceasta atitudine fata de activisti o veriga dintr-un lanţ lung de discreditare a organizaţiei noastre şi o încercare de paralizare a activitatii sale prin metode de intimidare şi presiune.

Uniunea Tineretului Comunist din isi exprima indignarea fata de actiunile reprezentantilor organelor de forta impotriva membrilor organizatiei noastre. UTCM califica aceast comportament al politiei drept o manifestare a faradelegii si samovolniciei, precum si o incercare de intimidare si presare a membrilor organizatiei noastre.

Mesajul de felicitare al Preşedintelui Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova