Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Jos jandarmeria lui Filat!

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 ianuarie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Tinerii membri ai PCRM îşi exprimă profundul regret în legătură cu ultimile acţiuni ale poliţiei conduse de ministrul Catan în adresa reprezentanţilor şi simpatizanţilor PCRM. Intimidările, arestarea ilegală a persoanelor, ţinerea sub arest în afara limetelor legii, percheziţiile la domiciuliu a persoanelor absolut nevinovate, presiuni în vederea recunoaşterii de către tineri a acţiunilor pe care nu le-au săvîrşit (explozia din 14 octombrie curent), presiuni şi intimidări asupra apropiaţilor şi rudelor unor persoane — toate acestea sunt doar cîteva metode aplicate de către noua guvernare prin intemediul jandarmeriei sale sub conducerea ministrului Catan.

Toate acestea se realizează pe fundalul înrăutăţirii drastice a situaţiei criminogene din ţară. Cu toate că jandarmul nr. 1 Catan, de la ecranul televizorului ne povesteşte des date statistice despre diminuarea criminalităţii în Republica Moldova, în realitate observăm exact inversul. Fierul de călcat în tradiţia anilor banditeşti 90 — devine metodă obişnuită şi cotidiană a lumii interlope de a estorca bani de la cetăţenii Republicii Moldova, furturile de proporţii mici şi mijlocii (de la oglinzi de maşini pînă la apartamente) au crescut substanţial în ultimele 4 luni, eliberarea delicvenţilor şi chiar recediviştilor din locurile de detenţie, revenirea hoţilor în lege care au fost absenţi toţi aceşti 8 ani din ţară, recrearea brigăzilor criminale teritoriale şi naţionale, reîntoarcerea deja în multe localităţi din RM a înfricoşătorului termen “крыша” — sunt de facto rezultate ale actualei guvernări şi nemijlocit a lui Catan de cînd s-au instaurat la guvernare.

Este evident că această situaţie s-a creat şi datorită denigrării în mod intenţionat a statutului şi autorităţii poliţiştilor — întreruperea frecventă a operaţiunilor de intervenţie a poliţiştilor de contracarare a criminalităţii, pedepsirea şi intimidarea poliţiştilor care încearcă să se opună acestor acţiuni de-a dreptul în stilul anilor 90 cînd poliţia proteja lumea interlopă subminarea autorităţii poliţiştilor prin intentarea dosarelor penale persoanelor absolut nevinovate care şi-au făcut datoria în zilele tragice din aprilie 2009, concedierea forţată a profesioniştilor din rîndurile poliţiei naţionale, persecutarea pe motive politice absolut inclusiv pînă la concediere, revizuirea condiţiilor speciale de care au beneficiat pînă în prezent poliţiştii. Datorită tuturor acestor acţiuni astăzi după informaţiile pe care le dispunem peste 4000 de angajaţi ai poliţiei naţionale şi-au depus rapoartele în vederea plecării din rîndurile MAI.

În acelaşi timp Dl. Catan caută reprezentanţi ai Al Queda în Moldova, numeşte pensionarii ţării extremişti, dă frîu liber persecutărilor pe motive politice ale oponenţilor noii guvernări şi nemijlocit membrilor partidului comuniştilor din Republica Moldova.

Ţinînd cont de toate cele expuse mai sus considerăm absolut necesar ca în cel mai scurt MAI şi nemijlocit Dl Catan să întreprindă următoarele:

Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir Voronin, preşedintele PCRM a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Lituaniei, Dl. Andrius Kubilius