Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a avut o întervedere cu George Panaiotov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar ar Republicii Bulgaria

|versiune pentru tipar||
PCRM / 10 februarie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Pe data de 9 februarie 2010, Preşedintele PCRM dl. Vladimir VORONIN a avut o întervedere cu Dl. George PANAIOTOV, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar ar Republicii Bulgaria, la iniţiativa părţii bulgare.

Dl. George PANAIOTOV, a transmis salutări ex-Preşedintelui Republicii Moldova din partea Preşedintelui în exerciţiu a Bulgariei Dl. Georgi PARVANOV şi a ţinut să mulţumească pentru cooperarea eficientă dintre Republica Moldova şi Bulgaria pe parcursul ultimilor 8 ani. Ambasadorul Bulgariei a menţionat progresele esenţiale realizate la nivel bilateral atît în domeniul social, cît şi cel economic, menţionînd în special deschiderea Universităţii de Stat din Taraclia, susţinerea continuă a minorităţii etnice bulgare, la fel ca şi dublarea comerţului exterior cu ţara pe care o reprezintă.

Preşedintele PCRM la rîndul său a ţinut să mulţumească pentru deschiderea de care au dat dovadă autorităţile bulgare şi nemijlocit Preşedintele Bulgar Georgi PARVANOV pe durata mandatelor sale în calitate de Preşedinte a RM, menţionînd că toate progresele înregistrate s-au datorat anume relaţiilor de bună înţelegere, susţinere şi prietenie între state şi conducătorii acestora. Vladimir VORONIN a menţionat că subiectul susţinerii şi promovării drepturilor minorităţilor naţionale a fost şi rămîne una dintre cele mai importante părţi componente a politicilor promovate de PCRM.

Pe parcursul discuţiei părţile au abordat şi situaţia social-politică curentă din Republica Moldova. În context, Vladimir VORONIN şi-a exprimat regretul în ceea ce priveşte degradarea continuă a calităţii vieţii în Republica Moldova după venirea în rezultatul alegerilor parlamentare din 29 iulie 2009 a noii coaliţii liberal-democrate la guvernare. De asemenea Preşedintele PCRM a criticat dur politica noii alianţe în ceea ce priveşte iniţiativa de modificăre a constituţiei, menţionînd că aceasta nu trebuie să devină o slujitoare în mîna politicienilor. De asemenea ex-preşedintele Republicii Moldova a criticat modificarea continuă de către noua majoritate a legislaţiei RM în interesele şi conform ambţiilor proprii ale liderilor AIE, presiunea continuă asupra mijloacelor de informare în masă incomode actualei guvernări, tentativele continue de intimidare a opoziţiei, lipsa oricăror progrese în ceea ce ţine de elucidarea cauzelor şi consecinţelor evenimentelor din 7 aprilie 2009. Vladimir VORONIN, făcînd referinţă la prevederile constituţiei RM, a menţionat necesitatea anunţării în acest an a alegerilor parlamentare în rezultatul cărora Moldova ar putea reveni în albia stabilităţii.

Pe final părţile au ţinut să mulţumească pentru discuţiile purtate şi s-au pronunţat pentru dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Bulgaria pe viitor.

Sursa: www.pcrm.md

PCRM a propus soluţii pentru depăşirea crizei în domeniul termo-energetic şi neadmiterea majorării de tarife Declaraţia fracţiunii PCRM în deschiderea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului