Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

La Chişinău va avea loc Universitatea de Vară a Partidului Stînga Europeană

|versiune pentru tipar||
PCRM / 14 iulie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În perioada 15–18 iulie 2010 la Chişinău se va desfăşura Universitatea e Vară a Partidului Stînga Europeană (PEL). Universitatea este organizată de către Partidul Stînga Europeană şi Fundaţia “Transform Europe”.

La lucrările Universităţii de Vară vor participa peste o sută de delegaţi ai Partidului Stînga Europeană din peste 20 de ţări.

Participanţii la lucrările Universităţii vor discuta următoarele subiecte: Politica globală în epoca crizei globale. Este oare posibilă tendinţa de stânga?; Teoria crizei; Criza de civilizaţie; Metode politice de stânga. De la diversitatea de stângă spre agenda comună sau “Cum trăiesc oamenii în Europa”. În program sînt de asemenea şi dezbateri cu participanţii tineri la Universitatea de Vară “Politica europeană în domeniul tineretului şi educaţiei: experienţa partidelor de stînga, lupta pentru drepturile tinerilor”.

Universitatea de Vară este un eveniment anual al Partidului Stînga Europeană ce se desfăşoară în una din capitalele statelor membre ale Uniunii Europene. Pentru prima dată Universitatea de Vară a Partidului Stînga Europeană este organizată în afara hotarelor Uniunii Europene. Partidul Comuniştilor din Republica Moldova este unicul partid de stînga din CSI care a devenit membru cu drepturi depline al PEL la 13 ianuarie 2007. Doi reprezentanţi ai PCRM — Grigore Petrenco şi Irina Vlah sînt membri ai Biroului Partidului Stînga Europeană.

PEL a fost fondat în iulie 1998 de către partidele de stînga socialiste, comuniste şi verzi ca rezultat al conştientizării necesităţii de cooperare aprofundată la nivel european al partidelor de stînga. În 1999 PEL şi-a formulat scopurile şi ideile comune pentru o Europă integră social, democratică, paşnică, solidară şi ecologic protejată.

După alegerile din 1999 PEL este reperzentat în Parlamentul European în cadrul grupului confedereativ al stîngii europene unite şi partidelor scandinave vezi de stînga (GUE/NGL).

Informaţii suplimentare pe pagina web: http://european-left.org

Serviciul de presă al PCRM

Adresarea Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Declaraţia CC al PCRM cu privire la jubileul de 70 de ani de la crearea Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti