Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Mesajul de felicitare din partea Arhiepiscopului Iustinian adresat Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin cu ocazia aniversării Zilei Republicii

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 august 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Multstimate Dle Preşedinte,

Pe 27 august 2010, Republica Moldova împlineşte 19 ani de cînd a devenit un stat suveran şi independent. Această ţară, care de foarte multe ori este numită “gură de rai” atît de localnici, cît şi de cei din exterior, a traversat o perioadă foarte dificilă în anii de tranziţie spre noile sale aspiraţii de a deveni un stat puternic, de care să se mîndrească cu adevărat cetăţenii săi.

Ştiu, că după toate cele ce s-au întîmplat şi după ce aţi preluat Guvernarea cît a fost de complicat pentru Dvs. şi echipa pe care aţi condus-o din 2001 să readuceţi oamenilor speranţa în ziua de mîine, să contribuiţi la refacerea celor sfinte pentru ţară şi neam. Să ştiţi că apreciez foarte înalt caracterul şi voinţa de care aţi dat dovadă pentru a păstra unitatea poporului şi a dezvolta statalitatea Republicii Moldova, contribuind permanent la întărirea independenţei şi suveranităţii ei. La fel sînt sigur că cetăţenii Republicii Moldova îşi aduc aminte foarte bine cum din dezastrul în care aţi preluat ţara, aţi reuşit să aduceţi oamenilor încrederea în forţele proprii, dar şi în capacitatea de renaştere a Moldovei.

Vreau, Dle Preşedinte, să Vă comunic că astăzi privesc îndeaproape cu mare îngrijorare toate cele ce se întîmplă în Republica Moldova. Am aflat cu mare insatisfacţie că multe din programele naţionale pe care le-aţi început şi promovat au fost stopate. Sincer, îmi exprim speranţa că actuala situaţie prin care trece Republica Moldova, va reveni în cel mai scurt timp în albia normalităţii, stabilităţii şi dezvoltării de care are nevoie atît de mult poporul moldovenesc.

Stimate Dle Preşedinte,

Doresc încă o dată să vă felicit pe Dvs şi toţi cetăţenii Republicii Moldova cu cea mai importantă zi în istoria ţării — Ziua Republicii Moldova. Vă doresc multă sănătate, mult succes în toate începuturile, multă voinţă, tărie de caracter şi perseverenţă de care aţi dat dovadă în permanenţă. Vă doresc să fiţi înconjurat întotdeauna de oameni puternici, oameni de încredere, patrioţi adevăraţi ai Moldovei, astfel ca împreună să aduceţi la bun sfîrşit toate planurile pe care le-aţi început anterior, să contribuiţi în continuare la fortificarea statalităţii, a păcii dintre oameni şi dezvoltării Republicii Moldova.

Dumnezeu să Vă aibă în pază pe Dvs şi pe întreg poporul moldovensc!

25/VIII-2010 Iustinian, Arhiepiscop
Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin a depus flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare Preşedintele PCRM, Vladimir VORONIN a avut o întervedere cu şeful misiunii de observatori ai CSI la referendumul din 5 septembrie 2010, Dl. Vladimir GARCUN