Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Luarea de cuvînt la deschiderea sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului, a Dnei Maria Postoico, Preşedinte al Fracţiunii Parlamentare a PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 septembrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor a urmărit cu mare atenţie, la fel ca şi întreg poporul moldovenesc, declaraţiile bîlbîite ale liderilor aşa numitei Alianţe pentru Integrare Europeană referitor la eşuarea referendumului. Referendum — prin care aceşti patru şi-au propus uzurparea puterii în stat.

Am aflat că absolut totul şi toate sînt de vină că referendumul nu a avut loc. Totul şi toate — cetăţenii Republicii Moldova, mass-media, opoziţia, absolut toţi sînt vinoveţi — numai nu aceşti patru feţi frumoşi care au dus şi duc în continuare ţara de rîpă!

În acest context, doresc în numele întregii fracţiuni a PCRM, să le mulţumesc tuturor cetăţenilor Republicii Moldova pentru această poziţie responsabilă de care au dat dovadă la 5 septembrie 2010. Doresc să mulţumesc majorităţii populaţiei Republicii Moldova, celor care nu s-au prezentat la această farsă, numită referendum. Celor care au stopat procesul de uzurpare a puterii în stat de către liderii acestei aşa numite Alianţe în frunte cu Mihai Ghimpu.

Dezastrul economic şi social pe care l-aţi creat în ţară, deznădejdea pe care aţi adus-o în casele oamenilor, dispreţul faţă de valorile şi tradiţiile noastre, de tot ce sună a fi şi este moldovenesc — scuipînd permanent în sufletele şi demnitatea oamenilor este de fapt ce vă caracterizează, stimaţi reprezentanţi ai Alianţei! Pentru aceasta şi aţi primit răsplata! Şi credeţi-ne că acesta a fost începutul sfărşitului vostru!

Acest lucru este evident! Chiar şi astăzi după toate cele întîmplate duminică — Dvs. toţi în loc să propuneţi o agendă pentru şedinţa plenară de astăzi a Parlamentului care ar îngloba subiectele de importanţă majoră pentru cetăţenii Republicii Moldova — cele cu caracter social — pensii, salarii, îndemnizaţii, lichidarea consecinţelor inundaţiilor, la fel ca şi muliplele subiecte de caracter economic care sînt prioritare — Dvs. aţi inclus o serie de acte legislative pentru a vă satisface poftele şi ambiţiile politice şi de business. Mai mult decît atît, iarăşi, aşa cum aţi făcut întreg anul — respingeţi propunerile noastre anume legate de soluţionare problemelor ţării! Aşa cum v-a fost în cot de oameni tot anul, aşa procedaţi şi mai departe…

Dar nu v-a mai rămas mult să vă bateţi joc de acest popor! Stimaţi membri ai acestei aşa numite Alianţe, Dvs. trebuie să conştientizaţi că la 5 septembrie 2010 a avut loc o adevărată revoluţie caracterizată prin nesupunerea întregii societăţii moldoveneşti.

După toate cele întîmplate în oricare altă ţară din lume, guvernarea şi-ar da desinestătător demisia. Vă invităm să faceţi anume acest lucru! Şi scoateţi-vă odată placatele ruşinoase cu care aţi împănzit întreaga ţară! A venit timpul să plecaţi cu tot cu ele!!!

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, dl Vladimir Voronin a avut o întervedere cu Dirk Schubel, Ambasadorul delegaţiei Comisiei Europene la Chişinău Alocuţiunea Preşedintelui PCRM, Vladimir VORONIN, la Plenara a XIX-a a Comitetului Central al PCRM