Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele PCRM, dl Vladimir Voronin a avut o întervedere cu Dirk Schubel, Ambasadorul delegaţiei Comisiei Europene la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 8 septembrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Miercuri, 8 septembrie 2010, Preşedintele Preşedintele PCRM, Dl Vladimir Voronin a avut o întervedere cu Dirk Schubel, Ambasadorul delegaţiei Comisiei Europene la Chişinău. Părţile au abordat diverse subiecte cu caracter politic.

Referindu-se la rezultatele referendumului care a avut loc recent, Vladimir Voronin a specificat că neprezenţa la urnele de vot a cetăţenilor este rezultatul politicii dezastrouase a Alianţei pentru Integrare Europeană pe parcursul perioadei de guvernare. Preşedintele PCRM a specificat că poporul Republicii Moldova a obosit de declaraţiile populiste ale liderilor Alianţei, a acţiunilor şi afirmaţiilor iresponsabile ale guvernării în ceea ce ţine de istoria şi poporul moldovenesc, a politicilor economice şi sociale care au rezultat în sărăcirea populaţiei. Disrespectul faţă de majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, contrabanda la scară largă, tarife, preţuri majorate, pensii mizere, salarii îngheţate, proastele relaţii cu vecinii şi toate consecinţele pentru Moldova în acest sens, ignorarea propunerilor opoziţiei sînt doar puţinele lucruri care au creat efectul de bumerang pentru actualii aşa numiţi conducători ai ţării.

Ex-preşedintele Republicii Moldova, în cadrul discuţiei, a menţionat că este foarte reconuscător poporului moldovensc pentru faptul că nu le-a permis acestor impostori care se află astăzi la guvernare în continuare să uzurpeze puterea în stat, să prelungească fărădelegele iniţiate faţă de propria populaţie.

Vladimir Voronin a pledat pentru respectarea constituţiei şi în acest sens pentru dizolvarea imediată a parlamentului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Preşedintele PCRM a dat asigurări că după alegerile parlamentare care vor avea loc în viitorul apropiat, Republica Moldova va reveni în albia stabilităţii, iar cei patru care astăzi se află în fotoliile comode ale puterii îşi vor muta aceste fotolii pentru mult timp în opoziţie fiind penalizaţi pe drept de electorat.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, Vladimir VORONIN a avut o întervedere cu şeful misiunii de observatori ai CSI la referendumul din 5 septembrie 2010, Dl. Vladimir GARCUN Luarea de cuvînt la deschiderea sesiunii de toamnă-iarnă a Parlamentului, a Dnei Maria Postoico, Preşedinte al Fracţiunii Parlamentare a PCRM