Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Adresarea Comitetului Central al PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 1 octombrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Dragi prieteni!

Pe data de 1 octombrie se serbează Ziua Internaţională a persoanelor în etate. În această zi vă adresăm cele mai sincere cuvinte de mulţumire, anume tuturor Vouă — reprezentanţilor generaţiei în vîrstă, celor care aţi dat toate puterile şi cunoştinţele de care dispuneţi ţării şi societăţii. În acelaşi timp, sîntem siguri nu ne-ar ajunge cuvinte în vocbular prin care am putea să vă transmitem Dumneavoastră toată recunoştinţa pentru ceea ce aţi făcut. Deoarece, toate celea de care se foloseşte astăzi societatea noastră, întreaga bază materială şi intelectuală de care dispun cetăţenii Republicii Moldova, este creată în mare parte prin eforturile, prin munca fiecăruia dintre Dumneavoastră. Anume, Dumneavoastră aţi apărat şi eliberat ţara de duşmani, Dumneavoastră aţi refăcut economia naţională, Dumneavoastră aţi reconstruit din ruine oraşe şi sate.

Dumneavoastră aţi transmis viitoarelor generaţii o ţară în care se poate trăi, învăţa, creşte copii, realiza propriile vise şi aspiraţii.

Şi nu este vina Doumneavoastră că deseori deţinătorii puterii nu doar că nu pot să aprecieze, să multiplice, dar chiar şi să păstreze tot ce a fost transmis de Dumneavoastră cu multă grijă viitoarelor generaţii. Nu este vina Dumneavoastră că în locul timpurilor făuririi au venit dramaticele vremuri ale ruinării, uitării şi distrugerii, care au dominat anii 90. Nu este vina noastră că guvernarea reacţionară de drepta care îşi trăieşte ultimele clipe, se exprimă în mod cinic despre persoanele de vîrstă înaintată, ca fiind un balast inutil şi incomod societăţii. Noi considerăm acest fapt cinic, nedrept, lipsit de moralitate şi absolut inadmisibil.

Partidul Comuniştilor a avut mereu o atitudine respectuoasă şi a acordat o atenţie deosebită faţă de persoanele în etate, mereu a fost şi rămîne apărătorul Dumneavoastră de încredere. Noi sîntem convinşi că susţinerea Dumneavoastră activă va permite Partidului Comuniştilor să izbăvească ţara de aveastă guvernare inumană şi incapabilă.

Dar astăzi, în această zi deosebită, noi vă aducem înca o dată mulţumiri, dragii noştri părinţi, bunici, pentru înţelepciune şi răbdare, pentru munca Dumneavoastră, pentru tot ce aţi transmis şi continuaţi să transmiteţi viitoarelor generaţii. Prin exemplul propriu, Dumneavoastră educaţi copiii şi nepoţii, daţi lecţii de dragoste, bunătate şi dreptate, învăţaţi să poarte responsabilitate pentru acţiuni şi fapte. Experienţa şi optimismul Dumneavoastră continuă să slujească drept sprijin trainic pentru toate începuturile.

Vă dorim sănătate, pace şi bunăstare.

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, Dl. Vladimir Voronin a avut o întervedere cu Stefan Fule, Comisar European pentru extindere şi politica europeană de vecinătate Mesajul Preşedintelui PCRM, Vladimir VORONIN adresat Preşedintelui Republicii Populare Chineze Hu JINTAO, cu prilejul Zilei Naţionale a Chinei