Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut astăzi la Strasbourg o întrevedere cu Grupul Stînga Unită

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 octombrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Vladimir Voronin a ţinut astăzi o alocuţiune în cadrul şedinţei Grupului Stînga Unită. În alocuţiunea sa, Preşedintele PCRM a informat despre situaţia din Republica Moldova, în special despre rezultatele aşa numitului referendum.

Vladimir Voronin a atras atenţia reprezentanţilor APCE asupra practicilor din ultimul an — schimbarea regulilor de joc în timpul jocului, schimbarea legislaţiei, lipsa iniţiativelor în domeniul integrării europene.

Preşedintele PCRM a evidenţiat în mod special necesitatea continuării dialogului cu Consiliul Europei şi a acordării unei atenţii sporite din partea Consiliului Europei faţă de apropiatele alegeri paralemntare din Moldova.

Îngrijorarea lui Vladimir Voronin a fost susţinută şi de către deputatul APCE Iaakko Laasko. Iaakko Laasko a informat despre observaţiile sale din timpul aşa numitului referendum din 5 septembrie 2010 din Moldova, evidenţiind multiplele încălcări, printre care şi folosirea resurselor administrative, micşorarea pragului de validare pînă la o treime, ce sînt inadmisibile în practica internaţională.

Vladimir Voronin, Preşedinte al PCRM, membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei efectuiază astăzi o vizită de lucru la Strasbourg unde va participa la lucrările sesiunii de toamnă a APCE. În cadrul vizitei, dl. Voronin va avea întrevederi cu dl. T. Jangland, Secretar General al Consiliului Europei, dl. M. Cavasolgu, Preşedinte al APCE, dl. Buqicchio şi dl. Markert, conducători ai Comisiei de la Veneţia, precum şi cu membrii Grupului Politic al Stîngii Unite Europene. De asemenea, dl. Voronin, a ţinut o alocuţiune în cadrul dezbaterilor în plenul APCE, consacrată rezultatelor referendumului din 5 septembrie 2010. Din delegaţie mai fac parte Grigore Petrenco, membru al Comitetului de monitorizare a APCE şi Mark Tkaciuk, deputat, membru al Executivului Politic al PCRM.

Serviciul de presă al PCRM

Vladimir Voronin a avut o întervedere cu Dl. Gianni Buquicchio, preşedinte al Comisiei de la Veneţia şi locţiitorul său, Dl Thomas Markert Vladimir Voronin astăzi la Strasbourg a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland