Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Adresarea Dlui Vladimir VORONIN cu ocazia zilei profesionale a lucrătorilor din învăţămănt

|versiune pentru tipar||
PCRM / 5 octombrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi pedagogi,

În această deosebită zi, ţinem să Vă aducem cele mai sincere şi călduroase felicitări cu ocazia sărbătorii profesionale. Dedicaţia şi abnegaţia de care daţi dovadă zilnic, profesionalismul, dragostea pe care o dăruiţi, îndrumările şi poveţele pe care le aduceţi în grupele din gradiniţe, clasele şcolare, sălile de studii ale şcolilor profesionale şi colegiilor, auditoriile şi laboratoarele universitare creează ceea ce în prezent Moldova are ca fiind cel mai scump şi apreciat potenţial — capitalul uman.

Anume Dumneavoastră, chiar şi în cele mai grele clipe pentru Republica Moldova, nu aţi renunţat la această nobilă şi una dintre cele mai importante meserii pentru societatea noastră. Foarte des s-a întîmplat ca în anii de istorie a independenţei ţării noastre să fiţi nevoiţi să înduraţi frig, disconfort moral, insuficienţă de salarizare, atenţie limitată sau nu pe potrivă din partea autorităţilor. Însă în pofida tuturor greutăţilor, aţi continuat să mergeţi înainte, să creaţi, să creşteţi noi generaţii şi să investiţi în ele tot ce este mai bun din Dumneavoastră.

Aţi demonstrat şi demonstraţi în continuare prin comportamentul Dumneavoastră că sînteţi patrioţi, credeţi în Moldova cu adevărat, vă pasă în cel mai sincer mod de prezentul şi viitorul copiilor şi tinerilor acestei ţării. Recunoaşterea şi respectul pentru tradiţiile şi valorile noastre, încrederea în perspectiva Moldovei, în potenţialul ei de competitivitate şi afirmare este ceea ce transmiteţi zilnic, pe lîngă materiile pe care le predaţi, cetăţenilor încă în formare ai acestei ţări. Pentru toate acestea vă sîntem nespus de reconuscători şi vă aducem cele mai înalte aprecieri.

Dragi educatori, profesori, lectori, bibliotecari — toţi cei care sînteţi încadraţi în formarea şi dezvoltarea potenţialului uman — în această zi vă doresc tuturor multă sănătate, bunăstare, multă dragoste şi deosebit respect de la toţi cei ce vă înconjoară, inspiraţie şi rezultate bune în ceea ce faceţi zilnic, mult succes în cariera profesională, pace în familiile Dvs. şi celor dragi vouă.

Cu deosibit respect,

Vladimir Voronin,
Preşedinte al PCRM
Vladimir Voronin astăzi la Strasbourg a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland Declaraţia Grupului Stângii Europene Unite al APCE cu privire la viitoarele alegeri parlamentare în Republica Moldova