Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin: Partidele parlamentare nu au respectat voinţa alegătorilor

|versiune pentru tipar||
PCRM / 30 decembrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, susţine că partidele parlamentare, care au constituit, joi, 30 decembrie, coaliţia liberal-democrată, nu au respectat voinţa alegătorilor.

“Dacă noi totalizăm toţi alegătorii care au participat la votare şi pentru cine ei au votat, 60 de procente dintre ei au votat pentru partidele de stânga-centru, dar eu au făcut totul contra”, a declarat Vladimir Voronin pentru presă, subliniind că unele partide parlamentare dau dovadă de neseriozitate.

“Politicienii noştri nu sunt oameni serioşi, pentru că ei promit una şi fac cu totul alta”, a mai adăugat Voronin, explicând că în negocierile cu Partidul Democrat pentru formarea unei coaliţii de guvernare de centru — stânga s-a ajuns până la definitivarea Acordului de constituire a acestei alianţe.

“S-a ajuns până la sfârşit. Până la ultimul punct. Tot s-a hotărât şi declaraţia politică despre necesitatea constituirea acestei coaliţii, şi acordul despre coaliţie, şi mecanismul de repartizare a organelor de lucru a parlamentului, şi organigrama Guvernului, şi guvernele aparte structural şi în sfârşit repartizarea ministerelor conform înţelegerilor”, a adăugat preşedintele PCRM.

Pe data de 30 decembrie, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a anunţat că partidul său a decis să continue guvernarea Moldovei cu foştii săi parteneri de coaliţie — PL şi PLDM. Astfel, în pofida criticilor dure din cadrul campaniei electorale aduse chiar de Lupu la adresa partidului de dreapta — Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de Premierul în exerciţiu, Vladimir Filat, PDM a decis să continue coaliţia cu această formaţiune, precum şi cu formaţiunea radicală de dreapta — Partidul Liberal — care este condusă de Mihai Ghimpu, fostul Preşedinte al Parlamentului şi Preşedinte interimar al ţării.

Cele trei formaţiuni au semnat documentul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 2 înainte de continuarea primei şedinţe a Parlamentului de legislatura a 19-a.

Sursa: www.pcrm.md

Alocuţiunea Domnului Vladimir VORONIN la deschiderea primei şedinţe a Parlamentului de legislatura a XIX Mesajul de felicitare al Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin cu Anul Nou