Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Mesajul de felicitare al Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin cu Anul Nou

|versiune pentru tipar||
PCRM / 31 decembrie 2010
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi concetăţeni,

Aţi trecut printr-un an greu. A fost anul unor încercări incredibile care au căzut pe umerii Dumneavoastră. Multe lucruri sacre cum ar fi — Patria, independenţa, moştenirea noastră istorică, speranţa la echitate socială şi pacea — au fost puse la îndoială şi discreditate.

Dar anume Dumneavoastră, dragi concetăţeni, aţi fost capabili să demonstraţi în aceste luni, deloc uşoare, că poporul nostru are cu adevărat valori eterne şi că în numele acestor valori voi sînteţi gata să daţi dovadă de un activism civic fără precedent şi să demonstraţi o înaltă responsabilitate şi conştiinţă. În manualele de istorie care vor fi scrise în viitor, anul 2010 va fi trecut cu siguranţă ca o perioadă grea, marcată de instabilitate şi haos politic, dar şi ca o perioadă de rezistenţă naţională, în care poporul moldovenesc şi-a apărat dreptul de a se mîndri cu Marea Victorie din 1945 . A demonstrat în aşa numitul referendum dreptul său la democraţie, iar în alegeri parlamentare complicate, şi-a apărat statalitatea.

Şi iată că în ajunul Anului Nou putem să afirmăm că poporul moldovenesc, noua tuturor ni s-a oferit inca o şansă pentru un viitor optimist, o şansă pentru o dezvoltare demnă a Republicii Moldova, o şansă pentru consolidare şi progres social. Sînt ferm convins de aceasta şi doresc ca Noul An să devină pentru fiecare din voi un an în care se vor realiza speranţele şi planurile ambiţioase. Altfel deja nu mai poate fi.

Doresc belşug, fericire Vouă şi familiilor Voastre. La Mulţi Ani şi Crăciun Fericit.

Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin: Partidele parlamentare nu au respectat voinţa alegătorilor Alocuţiunea deputatului PCRM, Iurie Muntean în cadrul şedinţei Parlamentului din 14 ianuarie 2011