Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în legătură cu împlinirea a 2 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009

|versiune pentru tipar||
PCRM / 8 aprilie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Au trecut deja doi ani de la evenimentele ruşinoase, iresponsabile, denigratoare la adresa suveranităţii şi statalităţii Republicii Moldova din 7 aprilie 2009. Aceste evenimente care au avut ca şi actori în rolurile principale copii de vîrstă fragedă, tineri manipulaţi de regizorii lor mai mari, care pentru un moment au decis că le sînt şi stăpîni, s-au adeverit a fi nu altceva decît pogromuri, huligănie în masă, anarhie şi evident tentativă de lovitură de stat.

Ceea ce a pornit de la un fals, s-a transformat într-un act de guvernare plin de fals. Toate învinuirile de fraudare a alegerilor, cu 20 de tone de demonstraţii pe hîrtie, care au şi fost argumentul de bază pentru a chema în piaţa marii adunări naţionale şi a provoca mulţimea la acele acţiuni, s-a adeverit că nu a fost altceva decît o minciună. Cei care au depus sesizări la primărie pentru organizarea acestor evenimente, cei care au condus mulţimile în piaţă, care au atacat tinerii poliţişti, cei care i-au provocat să devasteze principalele clădiri ale statului, cei cei care i-au mobilizat la batjocorirea simbolurilor de stat, cei care i-au lăsat acolo în cel mai iresponsabil mod ascunzîndu-se peste noapte în oficiile de partid, cei care au făcut campanie electorală pe seama tragediilor unor oameni — de doi ani, bine merci, stau în fotolii comode şi ne conving de la ecranele televizoarelor cît de bine ar fi să aflăm cu toţii adevărul despre 7 aprilie, ca într-un final să ne spună tuturor că probabil, acest adevăr nu-l vom mai afla niciodată. Este felul lor de a înţelege libertatea, democraţia, supremaţia legii. Este schimbarea promisă de ei.

De fapt — ipocrizia, laşitatea şi minciuna — sînt doar cîteva calităţi ai celor care au organizat aceste evenimente. După ce au folosit copii şi tinerii drept carne de tun, după ce i-au aruncat pe baricade pentru a-şi satisface poftele şi ambiţiile proprii de a veni cu orice preţ la guvernare, aceştia au uitat de toţi — au uitat şi de tineri şi de poliţişti, iar venind la guvernare au uitat şi de popor şi de faptul că sînt conducători ai unui stat independent şi suveran. Au uitat de promisiunile făcute în campaniile electorale, au uitat de faptul că există constituţie, au uitat de faptul că o constituţie trebuie respectată pentru că aceasta este legea supremă într-un stat, au uitat de faptul ce este lege de facto. Legea sînt ei! Exact ca şi în stilul celor mai bune tradiţii şi maniere ale autorităţilor criminale.

Totuşi, trebuie să remarcăm faptul că o dată pe an, ei sînt gata să dea premii de milioane celor care au devastat clădirile statului şi simbolurile ţării, evident din contribuţiile plătite de toţi noi, o dată pe an ei sînt gata să facă concerte, show-ri, spectacole cu ocazia trecerii în nefiinţă a încă unui an plin de libertate şi bunăstare, de democraţie şi prosperitate, o dată pe an ei sînt gata să ne mai convingă de faptul că totuşi vom cunoaşte adevărul despre acel 7 aprilie, ca peste un an să afirme aceleaşi lucruri, la fel doar pe data de 7 aprilie.

Astăzi, pentru toţi noi, nu rămîne nici un fel de îndoială asupra faptului — cine se face vinovat pentru toate cele întîmplate. Şi în acest sens, probabil, nu mai este nevoie de nici-un fel de comisie, de preudoinvestigaţii supte din deget, de rapoarte narative şi analitice. Întreaga societate deja a înţeles că cei care au organizat, cei care au provocat, cei care conduc astăzi Republica Moldova — sînt unii şi aceiaşi. La fel de laşi, la fel de ipocriţi, la fel de mincionoşi!

Sursa: www.pcrm.md

Discursul Presedintelui PCRM, dl.Vladimir VORONIN, in cadrul briefingului sustinut in contextul implinirii a 2 ani de la tragicele evenimente din 7 aprile 2009 Discursul deputatului PCRM, Alexandr PETKOV, la sedinta in plen a Parlamentului de vineri, 08 aprilie, unde a fost audiat raportul de activitate al CCA in anul 2010