Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia participanţilor la Marşul social din cadrul acţiunii naţionale de protest împotriva guvernării AIE

|versiune pentru tipar||
PCRM / 23 mai 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi cetăţeni!

Astăzi, în trei oraşe mari ale republicii au loc acţiuni de protest împotriva guvernării iresponsabile şi incompetente a unui grup de oligarhi, care au pus mîna pe putere într-un mod abuziv şi violent, au uzurpat puterea de stat, s-au înscăunat prin violenţe şi viclenie şi doresc ca această situaţie să devină interminabilă.

Protestăm împotriva Alianţei care declară deschis că nu vor alege preşedintele ţării şi că îi destul să avem unul interimar încă patru ani de zile.

Actuala guvernare luptă împotriva propriului popor, impunînd preţuri şi tarife exagerate, majorîndu-le de nenumărate ori în condiţii cînd salariile nu numai că nu cresc, ci dimpotrivă, au fost pentru unele categorii reduse.

Guvernarea, prin metode neruşinate, fură deschis din buzunarul statului, din buzunarul fiecărui cetăţean, de la pensionari printr-o indexare de batjocură a pensiilor, de la gura copiilor — prin majorarea costurilor de studii prin contract, micşorarea numărului de locuri bugetare, prin lichidarea instituţiilor de învăţămînt.

Fură de la agricultori, impunînd noi impozite, de la cei care necesită tratament, lichidînd secţii spitaliceşti în raioane, spitale în Chişinău, oficii de medicină din sate; fură de la invalizii cărora nu le-au majorat alocaţiile.

Alianţa înrobeşte un popor întreg prin creditele enorme pe care continuă să le ia de la toţi care ne oferă. Guvernanţii umblă cu mîna întinsă prin toată lumea, înjosindu-ne şi umilindu-ne pe toţi, făcîndu-i datori şi pe copiii copiilor noştri. Ei nu susţin oamenii care doresc să muncească cinstit aici, acasă la noi, ei nu luptă cu contrabanda şi corupţia care înfloreşte, cu banditismul ieşit de sub control, ci dimpotrivă — ei protejează sau chiar fac parte din scheme contrabandiste şi criminale.

În dorinţa oarbă de a face pe placul stăpînilor din occident sunt gata şi au pornit să lichideze primării, să distrugă monumente. În doi ani au scos la mezat şi ţara şi poporul. Li-i ruşine să-şi zică moldoveni, se ruşinează cu părinţii şi buneii, li-i jenă de trecutul nostru istoric, de obiceiurile şi tradiţiile noastre. Atunci ce fel de guvernanţi avem?

Ei nu merită să conducă, ei nu merită să hotărască soarta noastră, a fiecăruia din noi, a întregului popor.

Astăzi zeci de mii de cetăţeni în întreaga ţară scandează:

Jos Alianţa de guvernare!
Jos Alianţa hoţilor şi oligarhilor de la cîrma ţării!
Puterea poporului!

Sursa: www.pcrm.md

Adresare către poporul Republicii Moldova Preşedintele PCRM, dl. Vladimir VORONIN, a avut o întervedere cu Dl. Gerlad MITCELL, şeful misiunii OSCE de monitorizare a alegerilor generale locale din Republica Moldova