Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Rezoluţia participanţilor la marşul social, 29 mai 2011, Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 29 mai 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Noi, miile de participanţi la marşul social, reprezentanţi ai tuturor regiunilor din Republica Moldova, ne-am adunat astăzi în centrul capitalei noastre pentru a cere demisia categorică şi necondiţionată a Alianţei de guvernare.

Acest regim şi reprezentanţii lui, care au venit la putere în baza pogromurilor, a falsificărilor, a minciunii şi mituirii cetăţenilor, a lichidării simbolurilor de stat — nu mai are nici un drept moral, nici un drept politic să guverneze această ţară. Ei nu mai au dreptul să organizeze alegeri democratice, să reprezinte poporul Republicii Moldova şi mai cu seamă să vorbească în numele acestuia. Mai mult decît atît, ei nu au dreptul, prin inacţiunea lor criminală şi neprofesionalismul total de care dau dovadă, să priveze poporul nostru de independenţă şi perspectiva europeană.

Pe parcursul a doi ani de zile ei ne sufocă cu tarife şi preţuri care sînt în continuă creştere, ne-au băgat ţara în datorii enorme, au adus Moldova la o catastrofă socială, economică şi administrativă, ei au oprit procesul de integrare europeană şi l-au substituit prin trădare naţională şi lichidare a statalităţii. În final, ei şi-au distrus pînă şi propria Alianţă, păstrînd doar aspectul exterior al acesteia în faţa poporului, popor — pe care îl urăsc şi îl dispreţuiesc. O astfel de guvernare este o ruşine pentru fiecare cetăţean al ţării.

Astăzi, facem apel la această guvernare să-şi dea demisia binevol, avînd posibilitatea de aşi păstra nu doar propria faţă politică, dar şi rămăşiţele stabilităţii social-ecomice, la fel ca şi a posibilităţii de afirmare a unei guvernări democratice şi a suveranităţii poporului Republicii Moldova. Astăzi, facem un apel către această guvernare să recunoască propria capitulare în faţa obiectivelor sociale, economice, culturale şi a celor de interes naţional, să recunoască deplina incapacitate de a conduce poporul nostru şi întreaga ţară pe calea modernizării şi progresului, pe calea reunificării ţării noastre şi a consolidării întregii societăţi.

Doar o demisie binevolă a întregii conduceri a Alianţei de guvernare, constituie singura garanţie de reîntoarcere a Republicii Moldova pe calea unei dezvoltări decente, pe calea acelor transformări care vor face poporul nostru mai puternic şi mai prosper, îi va permite să-şi redobîndească încrederea în prezent şi viitor.

Jos Alianţa pentru Euro! Jos regimul bancrotat a celor ce au uzurpat puterea! Jos guvernarea temporară!

Moldova alege Victoria!

Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, dl. Vladimir VORONIN, a avut o întervedere cu Dl. Gerlad MITCELL, şeful misiunii OSCE de monitorizare a alegerilor generale locale din Republica Moldova Alocuţiunea Preşedintelui PCRM Vladimir Voronin în cadrul întrevederii cu membrii Academiei de Ştiinţe a Moldovei