Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Boris Golovin: Partidele din alianţa de guvernare blochează activitatea Consiliului Municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PCRM / 18 octombrie 2011 | 
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană aflată la guvernare în comun cu primarul capitalei, Dorin Chirtoacă blochează activitatea Consiliului Municipal Chişinău, împiedicând în fel şi chip reluarea activităţii normale a acestuia. O declaraţie în acest sens a fost făcută astăzi de liderul fracţiunii PCRM în consiliul municipal, Boris Golovin.

Potrivit lui, deşi Partidul Comuniştilor a obţinut majoritatea în Consiliul Municipal, însă nu poate face, practic, mai nimic util pentru oraş, deoarece partidele din alianţa de guvernare împiedică în fel şi chip activitatea normală a consiliului orăşenesc.

Ca un exemplu, Boris Golovin a prezentat decizia Parlamentului privind lichidarea funcţiei de şef al CMC şi a aparatului acestuia. Potrivit lui, în acest fel Parlamentul, de fapt, a “decapitat” Consiliul Municipal Chişinău.

Liderul fracţiunii Partidului Comuniştilor a relatat că primarul Dorin Chirtoacă ignoră şedinţele consiliului, venind doar pentru a face câteva declaraţii politice şi să plece.

În plus, primarul liberal s-a adresat în instanţă, cerând să declare şedinţele consiliului municipal drept ilegale. Chirtoacă şi-a argumentat cererea prin faptul că şedinţele CMC sunt desfăşurate fără participarea secretarului Valeriu Didenco.

“Şi în acest caz este o situaţie anecdotică. În iulie, când noi numai începeam activitatea, el a fost trimis urgent în concediu de acelaşi Chirtoacă. Când, însă, concediul a luat sfârşit, domnul Didenco a plecat în concediu medical, în care se află până în prezent”, a declarat Boris Golovin, subliniind că consilierii din partidele aliate, de asemenea, boicotează şedinţele.

Toate acestea — a menţionat Golovin — se întâmplă din cauza că activitatea fracţiunii majoritare a Partidului Comuniştilor le “subminează” afacerile lor personale, care sunt bazate pe corupţie, mită, domenii de administrare, subterane şi chiar ilegale.

În opinia fracţiunii PCRM, toate acestea au generat situaţia în care partidele din alianţa de guvernare şi-au însuşit “pe cale raider” atribuţiile consiliului municipal, guvernând oraşul fără majoritatea acestuia.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Preşedintele PCRM, Vladimir VORONIN a avut o întrevedre cu Gunnar WIEGAND, Director pentru Europa de Est, Caucazul de Sud şi Asia centrală din cadrul Directoratului General Relaţii Externe al Comisiei Europene