Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 17 octombrie 2011
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Marţi, pe data de 18 octombrie 2011, în jurul orei 11.30, deputatul Sergiu Sîrbu va depune la Curtea Constituţională o sesizare privind controlul constituţionalităţii unor prevederi din Regulamentul cu privire la modul de prestare şi achitare a serviciilor locative, comunale şi necomunale pentru fondul locativ, contorizarea apartamentelor şi condiţiile deconectării acestora de la / reconectării la sistemele de încălzire şi alimentare cu apă, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 191 din 19 februarie 2002, în redacţia Hotărîrii Guvernului nr. 707 din 20 septembrie 2011 cu privire la unele măsuri de eficientizare a funcţionării sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică.

Prin această Hotărîre de Guvern, consumatorii care au fost decontectaţi de la energia termică centralizată sînt obligaţi să achite o taxă de pînă la 20% pentru tranzitarea energiei termice centralizate şi pentru pierderile pe care le suportă SA Termocom.

Astfel, un număr mare de consumatori care utilizează energia termică autonomă, în afară de faptul că vor plăti taxe majorate esenţial, dat fiind majorarea tarifului la gaz, vor fi obligaţi să mai achite şi o taxă suplimentară de 20% din costul energiei termice pentru a acoperi pierderile SA Termocom.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova consideră că Guvernul, prin aprobarea acestor reglementări, şi-a depăşit grav competenţa, a sfidat principiul legalităţii, principiul egalităţii cetăţenilor în faţa legii, a încălcat dreptul de proprietate şi drepturile consumatorilor, a ignorat principiile unei economii libere şi a unei concurenţe loiale şi a impus prestări neprevăzute de lege.

Astfel, Hotărîrea de Guvern menţionată vine în contradicţie flagrantă cu mai multe norme din Constituţia Republicii Moldova, iar PCRM va solicita Curţii Constituţionale examinarea acesteia în regim de urgenţă pentru a nu admite prejudicierea şi încălcarea drepturilor consumatorilor şi cetăţenilor Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a efectuat o vizită de lucru în oraşul Soroca Boris Golovin: Partidele din alianţa de guvernare blochează activitatea Consiliului Municipal Chişinău