Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 9 aprilie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 9 aprilie 2012, a avut loc o întrevedere între preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, şi şeful interimar al Misiunii OCSE în Republica Moldova, Jan Pleshinger.

În cadrul întrevederii, Vladimir Voronin a informat şeful interimar al misiunii cu privire la situaţia creată în urma închiderii postului de televiziune NIT de către actualul regim din Moldova.

Preşedintele PCRM a menţionat că interzicerea emisiei postului de televiziune NIT este o demonstraţie clară a laşităţii politice şi luptei reprezentanţilor regimului împotriva disidenţei. Voronin a subliniat că “nu este prima tentativă de a închide gura unui post privat de televiziune”. Postul TV a fost deja lipsit de spaţii, amendat, colectivul de jurnalişti a fost intimidat, dar, în ciuda acestui fapt, postul TV a continuat să-şi facă treaba onest şi intransigent, să aducă la cunoştinţa cetăţenilor ştirile şi opinia sa asupra evenimentelor curente, motiv pentru care, prin dispoziţia autorităţilor, i-a fost retrasă în mod ilegal licenţa de emisie.

Jan Pleshinger i-a mulţumit lui Vladimir Voronin pentru informaţiile oferite şi a dat asigurări că Misiunea OSCE în Moldova monitorizează foarte serios şi atent toate evenimentele care au loc în legătură cu închiderea postului de televiziune, şi pregăteşte să prezinte poziţia sa oficială în acest sens.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin s-a întîlnit cu Valerii Kuzmin Comunicat de presă privind întrevederea între Vladimir Voronin şi şeful oficiului Consiliului Europei în Moldova, Ulvi Akhundlu