Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM privind examinarea litigiului NIT

|versiune pentru tipar||
PCRM / 10 mai 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 10 mai 2012 Curea Supremă de Justiţie a respins recursul postului TV NIT privind asigurarea acţiunii şi suspendarea, pînă la examinarea în fond a cauzei, a deciziei CCA de retragere a licenţei.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova califică această decizie drept o mare provocare politică care contravine nu numai cadrului legal ci şi tuturor principiilor unui stat de drept şi democratic.

Cu părere de rău, instanţele de judecată examinează absolut tendenţios litigiul legat de NIT, tărăgănează procesul, adoptă decizii fără nici o argumentare juridică şi total neîntemeiate. Este evident că presiunea politică asupra acestui litigiu este una enormă, atît de mare, încît acei judecători care examinează dosarul au uitat cu desăvîrşire despre onoare, demnitate şi profesionalism.

Este necesar de remarcat faptul că asigurarea acţiunii şi suspendarea executării deciziei CCA este o procedură automată, prevăzută expres de lege, şi instanţele erau obligate să constate acest fapt dacă se ghidau expres de buchia legii dar nu de apelurile telefoncie de sus.

Retrăgînd licenţa NIT şi executînd imediat această decizie, guvernarea a mizat pe faptul că opoziţia nu va fi în stare să scoată în stradă mii de oameni la 1 şi 9 mai. În pofida acestor presiuni enorme şi vidul informaţional, în stradă oricum au ieşit zeci de mii de persoane care au demonstrat o poziţie civică veritabilă faţă de fărădelegile actualei puteri şi aşa va fi şi mai departe.

Această gravă sfidare a legii fără nici un dubiu va fi contestată imediat la CEDO şi o altă decizie decît o condamnare a statului nici nu poate exista în situaţia dată.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova condamnă vehement servilizmul politic al justiţiei noastre, este alături, în această luptă crîncenă, de bravul colectiv al postului TV NIT şi va depune toate eforturile legale posibile de a susţine şi apăra libertatea de exprimare în Republica Moldova.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Vladimir Voronin a expediat o scrisoare lui Dmitri Medvedev Vladimir Voronin a informat organizaţiile internaţionale despre acţiunile regimului represiv din Moldova