Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Deputaţii cer suspendarea lui Plahotniuc din funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 iunie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Deputatul comunist, Grigore Petrenco, a anunţat, vineri, 15 iunie, în plenul Parlamentului că la Curtea Supremă din Londra au fost aduse probe, care demonstrează implicarea prim-vicepreşedintele Legislativului, Vladimir Plahotniuc, în atacurile raider asupra Victoriabank, Banca de Economii şi compania ASITO.

“Mass-media scrie că la Curgea Supremă de la Londra au fost aduse probe că mai multe companii implicate în aceste atacuri sunt înregistrate pe numele cetăţeanului român, Vladimir Plahotiuc”, a declarat Petrenco, sesizând, în acest sens, Procuratura Generală şi Centrul Anticorupţie, pentru a iniţia o anchetă pe acest caz.

“Îl invităm în şedinţa următoare a Parlamentului pe procurorul general, Valeriu Zubco şi pe directorul CCCEC, Viorel Chetraru, pentru a prezenta informaţiile de rigoare”, a mai solicitat deputatul comunist, propunând ca “pe durata anchetei să fie suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, domnul Plahotniuc”.

Presa de la Chişinău a scris, joi, 14 iunie, că la Curtea Supremă din Londra au fost prezentate documente, care confirmă că beneficiarul unic al atacurilor raider, înregistrate pe parcursul anilor 2010–2011 la adresa celor trei instituţii, este Vladimir Plahotniuc, care stă în spatele mai multor companii off-shore, implicate în operaţiunile raider. Documentele au fost prezentate pentru publicaţia “Jurnal.md” de avocaţii oamenilor de afaceri Victor şi Viorel Ţopa.

Sursa: www.pcrm.md

În Moldova a fost comemorat poetul Mihai Eminescu Vladimir Voronin s-a întîlnit astăzi cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Republica Moldova, Gyorgy Varga