Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a informat ambasadorul Rusiei cu privire la acţiunile de iniţiere a referendumului pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală

|versiune pentru tipar||
PCRM / 6 septembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin a informat ambasadorul Federaţiei Ruse, Farid Mukhametshin, cu privire la acţiunile de iniţiere a referendumului pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală. Întrevederea a avut loc astăzi, 6 septembrie.

În cadrul întâlnirii a fost discutată o gamă vastă de aspecte ale cooperării bilaterale moldo-ruse actuale.

Vladimir Voronin a menţionat că în relaţiile dintre cele două ţări există un enorm potenţial neexploatat, atât în plan economic, cât şi în cel politic şi umanitar, care urmează să fie valorificat şi dezvoltat.

În acest context, preşedintele PCRM a informat ambasadorul cu privire la poziţia partidului faţă de perspectivele integrării Moldovei în Uniunea Vamală.

Liderul opoziţiei a menţionat că “fracţiunea Partidului Comuniştilor în parlament, bazându-se pe reglementările constituţionale, voinţa şi aspiraţiile majorităţii societăţii moldoveneşti, a decis convocarea sesiunii extraordinare, cu o singură chestiune pe ordinea de zi: privind organizarea referendumului republican pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan”.

“Suntem convinşi că participarea la acest proiect integraţionist în spaţiul ex-sovietic, care, de când există, s-a dovedit a fi unul dintre cele mai de perspectivă şi cu o dezvoltare dinamică pe continentul eurasiatic, corespunde în totalitate intereselor societăţii moldoveneşti, inclusiv intereselor de menţinere a statalităţii moldoveneşti, de soluţionare a conflictului transnistrean, de relansare şi dezvoltare treptată a economiei moldoveneşti”, a subliniat el.

Vladimir Voronin a adăugat că “mizăm pe inteligenţa şi responsabilitatea forţelor politice din Parlamentul Moldovei, dar şi a liderilor acestora, care vor avea ocazia, în cadrul sesiunii extraordinare, să demonstreze în mod clar sinceritatea poziţiilor sale”.

Sursa: www.pcrm.md

PCRM cere convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului pentru discuţii pe marginea aderării la Uniunea Vamală Vladimir Voronin: Partidul Comuniştilor are o echipă responsabilă şi de perspectivă