Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin: Actuala guvernare luptă mişeleşte pentru desfiinţarea Moldovei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 30 octombrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Declaraţia a fost făcută, luni, 29 octombrie, de preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei întrevederi cu activul formaţiunii din raionul Anenii Noi.

Vorbind despre ieşirea primarului oraşului Anenii Noi, Mihai Cheibaş, din rândurile Partidului Comuniştilor, Voronin a menţionat că acest caz face parte dintr-un scenariu bine planificat de actuala guvernare. “Întrebaţi-l pe primarul vostru cât i-au dat lui, cât li se plăteşte la aceşti Iuda ai secolului XXI. De ce se întâmplă acest lucru, pe cine trădează, de ce nu sunt conştienţi de faptul că pentru ei au votat 10 de mii de persoane, că nu-i aparţine lui acest mundir de primar”, s-a întrebat Vladimir Voronin.

În context, liderul comuniştilor a subliniat că acesta este stilul actualilor guvernanţi. “Ei nu pot câştiga cinstit de la comunişti, în luptă cinstită. După alegerile locale, în opt raioane, comuniştii noştri au devenit preşedinţi de raioane şi ce a început? Lupte şi cumpărarea voturilor pentru ca să fie scoşi din funcţiile deţinute”, a menţionat Vladimir Voronin.

Astfel, Voronin a amintit despre cazul lui Mihai Rusu, preşedintele raionul Floreşti, care a fost scos ilegal din funcţie. De asemenea, liderul PCRM a amintit şi despre încercarea de a-l demite din funcţie pe preşedintele raionului Donduşeni, precum şi despre încercarea de a-l compromite pe preşedintele raionului Basarabeasca, acuzat de luare de mită.

“Are loc o luptă împotriva poporului, împotriva ţării, pentru ca să nu existe Moldova, pentru că suntem singurul partid care luptă pentru ţară şi suntem singurii care văd această ţară în rândul statelor lumii dar nu o colonie a României, sau altceva”, a concluzionat Vladimir Voronin.

În context, sursa citată a subliniat că nicio organizaţie sau structură internaţională “nu vede” care sunt scopurile actualilor guvernanţi. “Vă imaginaţi dacă în opt ani ai guvernării noastre noi făceam aşa ceva. Ce făcea ambasada SUA, ce făcea Uniunea Europeană, ce făceau toţi cei care ne învaţă democraţie zi şi noapte”, s-a întrebat Vladimir Voronin.

Primarul oraşului Anenii Noi, Mihai Cheibaş, a anunţat, zilele trecute, că părăseşte Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Alături de Cheibaş din PCRM au plecat şi doi consilieri din consiliul local. Cheibaş nu şi-a explicat decizia.

Sursa: www.pcrm.md

Tineretul comunist a organizat un miting în cinstea aniversării de 94 ani a Comsomolului sub drapelul roşu cu simbolurile interzise Liderul Comsomolului, Nicolae Cuharenco a fost amendat pentru simbolurile victoriei