Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Miting şi depunere de flori la monumentul lui Lenin

|versiune pentru tipar||
PCRM / 7 noiembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fruntaşii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) împreună cu ssuşinătorii a marcat, miercuri, cea de-a 95-a aniversare a Revoluţiei socialiste din 1917. Sute de membri şi simpatizanţi ai PCRM au organizat un miting şi au depus flori la monumentul lui Vladimir Lenin.

Comuniştii au venit la miting cu steagurile şi simbolica partidului, secera şi ciocanul, interzise de AIE.

Vladimir Voronin, liderul PCRM, a menţionat că Revoluţia socialistă din 1917 este un izvor de inspiraţie pentru comuniştii moldoveni în lupta cu actualul regim de guvernare din Moldova, dar şi în lupta pentru o nouă guvernare, care ar reda poporului moldovenesc idealurile de libertate, echitate şi fraternitate..

“Timp de trei ani, clica de la guvernare a reuşit să distrugă lucrurile bune. Echitatea socială — iată ce am pierdut cu siguranţă în rezultatul căderii Uniunii Sovietice. Atunci guvernarea avea grijă de toţi, şi nu doar de un grup de bandiţi”, a declarat liderul comunsit. Vladimir Voronin este sigur că PCRM va reuşi să revină la guvernare şi să asigure depăşirea problemelor existente în prezent în Moldova.

În cadrul acţiunii, liderul PCRM a înmînat carnete noilor membri de partid.

Sursa: comunist.md

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a trmisi salutări delegaţilor Congresului XVIII al Partidului Comunist Chinez Guvernarea împiedică participarea PCRM la alegeri