Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Fracţiunea PCRM i-a arătat lui Plahotniuc unde-i este locul

|versiune pentru tipar||
PCRM / 22 noiembrie 2012
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a anunţat că nu va participa la şedinţa Parlamentului din 22 noiembrie curent, din cauza că aceasta este condusă de prim-vicepreşedintele, Vladimir Plahotniuc, “care a recunoscut că este stăpânul unei organizaţii criminale, cum este Alianţa pentru Integrare Europeană”.

Deputatul comunist, Iurie Muntean, a amintit să săptămâna trecută, Vladimir Plahotniuc s-a autoproclamat stăpân al orânduirii de stat din Moldova şi din aceste considerente, “PCRM consideră imposibilă participarea la şedinţa Parlamentului condusă de un cetăţean, care este suspectat de instanţele internaţionale”.

Săptămâna trecută, fracţiunea PCRM a cerut audierea în plenul Parlamentului a ministrului de Interne şi a şefului Biroului Interpol din Moldova la capitolul solicitării organelor de anchetă internaţionale care îl suspectează pe Vladimir Plahotniuc de implicare în afaceri dubioase. Potrivit informaţiei prezentate în Parlament, Plahotniuc este învinuit de asociere la grupuri criminale, crima organizată şi spălare de bani. În context, PCRM a cerut demiterea lui Plahotniuc din funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului, însă propunerea nu a fost susţinută de majoritatea parlamentară.

În aceeaşi şedinţă, Vladimir Plahotniuc a declarat că dânsul este cel care a adus la guvernare în Moldova Alianţa pentru Integrare Europeană.

Şedinţa Parlamentului din 22 noiembrie curent este condusă de Vladimir Plahotniuc din cauza că preşedintele Legislativului, Marian Lupu, este plecat într-o vizită la Moscova.

Sursa: www.pcrm.md

Forţele europene de stînga îndeamnă conducerea Republicii Moldova să revină la valorile democratice Plenara a IV-a a CC al PCRM