Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Fracţiunii Partidului Comuniştilor Republicii Moldova din Consiliul Municipal Chişinău, la şedinţa CMC din 31 ianuarie 2013

|versiune pentru tipar||
PCRM / 31 ianuarie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Fracţiunii, dl Boris Golovin:

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova în Consiliul Municipal Chişinău, îşi exprimă profunda indignare faţă de faradelegile continue ale conducerii primăriei mun. Chişinău şi în primul rînd ne revoltăm de atitudinea Primarului General, Dorin Chirtoacă, faţă de pregătirea, organizarea şi convocarea şedinţelor Consiliului Municipal.

Permanent declarăm de la această tribună că se încalcă grosolan toate normele, regulamentele şi procedurile legale de organizare şi petrecere a şedinţelor CMC.

Din momentul venirii la conducerea primăriei a lui D. Chirtoacă, practic nu a fost nici o şedinţă a Consiliului Municipal, la care consilierii să fie preîntîmpinaţi din timp, cu nu mai puţin de cinci zile lucratoare înainte de şedinţe şi respectiv consilierii sa aibă un timp util de studiere a materialelor propuse pe ordinea de zi. Noi însă, aflăm din presă despre convocarea şedinţelor şi despre problemele ce vor fi puse în discuţie.

Apropo de ordinea de zi. În conformitate cu regulamentul de funcţionare a CMC, pentru formarea ordinii de zi, conducerea primăriei ar trebui din timp să discute cu reprezentanţii fracţiunilor. Mai ales că nu sîntem atît de multe fracţiuni. În afară de noi, PCRM, mai există încă două fracţiuni-PL şi PLDM. Însă fracţiunea noastră nu se bucură de onoarea de a fi invitată la asemenea discuţii, spre deosebire de unele persoane care nu reprezintă vreo fracţiune, ci se reprezinta pe sine însuşi sau interesele personale ale cuiva.

Credem că nimic nu e întîmplător. Primarul General cu echipa de la “trapeză”, după ce şi-au supus secretarul Primăriei, făcînd din dl Didencu o persoană docilă lor, depun efort comun în disperare de a ne încurca nouă, consilierilor comunişti, în îndeplinirea promisiunilor faţă de electorat, de a face ordine în municipiu.

Prin urmare, sînt permanent încălcate normele, regulile de pregătire şi convocare a şedinţelor CMC, la fel persistă şuşoteli prin culuoare şi tăinuirea problemelor ce necesită a fi puse în discuţie. Lobby-smul obraznic şi împingerea unor interese personale şi mercantile, străine de problemele chişinăuenilor, duc la un comportament provocator şi obraznic al Primarului General, care permanent întîrzie la şedinţe, comentează de pe pereţi ş.a. sau organizează show-uri de prost gust în faţa presei.

Toată această debandadă a devenit o normă pentru Primarul General şi pentru cei care îl înconjoară. Revolta sinceră şi chiar disperarea chişinăuenilor legate de pregătirea tradiţional-proastă a sosirii iernii, nu-l deranjează de loc pe Chirtoacă. Fiind total complexat de anticommunism, permanent obsedat de ideile aberante a unirii, primarul nostru este preocupat doar de PR şi imaginea personală. Paralel sute de orăşeni îşi pun viaţa în pericol, se aleg cu diverse traume pe trotuarele necuraţate de zăpadă şi gheaţă, conducătorii mijloacelor de transport public şi privat cu greu se mişcă prin gropile şi tranşeele de pe străzile “reparate, chipurile, recent”, infrastructura oraşului se distruge complet.

Fracţiunea PCRM în CMC se pronunţă categoric împotriva acestui stil nedemocratic, netransparent şi absolut iresponsabil de management în municipiu, dar şi împotriva acestui stil de batjocură a pregătirilor şi convocărilor şedinţelor Consiliului Municipal Chişinău.

Cerem cu fermitate stoparea acestui haos debordant şi pledăm pentru respectarea normelor legislaţiei în vigoare.

Sursa: www.pcrm.md

Scrisoarea deschisa dlui Vladimir Voronin catre prim-ministru Vlad Filat Vladimir Voronin l-a felicitat cu aniversarea a patra pe Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril