Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comisia de anchetă nu este satisfăcută de toleranţa de care s-a dat dovadă faţă de Pleşca

|versiune pentru tipar||
PCRM / 6 februarie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Comisia parlamentară de anchetă în cazul “vânătorii domneşti” nu este mulţumită de decizia Consiliului Suprem al Magistraturii din data de 5 februarie, prin care s-a respins solicitarea Comisiei privind suspendarea din funcţie a preşedintelui Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca, care a participat la vânătoarea din 23 decembrie 2012.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă, Antolie Zagorodnîi, a declarat după şedinţa din 6 februarie, că nu au primit un răspuns oficial de la CSM privind decizia aprobată în privinţa lui Ion Pleşca, însă membrii Comisie au luat act despre aceasta din presă.

Din aceste considerente, potrivit lui Zagorodnîi, Comisia a decis să adreseze o scrisoare către toţi membrii Consiliului Suprem al Magistraturii pentru a porni o procedură disciplinară în privinţa lui Ion Pleşca, deoarece ultimul figurează într-un dosar privind vânătoarea ilicită. Zagorodnîi a menţionat că adresarea a fost făcută către toţi membrii CSM, pentru că fiecare dintre ei are dreptul să iniţieze această procedură disciplinară.

Hotărârea Comisiei a fost aprobată unanim, după ce Consiliul Suprem al Magistraturii a decis, pe data de 5 februarie, să respingă solicitarea deputaţilor ca una nemotivată şi să-l menţină pe Pleşca în funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Chişinău.

Sursa: www.pcrm.md

Comisia de anchetă a decis ca toate audierile înalţilor demnitari să fie publice Preşedintele PCRM Vladimir Voronin s-a întîlnit cu studenţi şi profesori de la Şcoala superioară de antropologie