Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin: Imitarea reformelor de către alianţa de guvernămînt a dus la pierderea încrederii poporului faţă de integrarea europeană

|versiune pentru tipar||
PCRM / 19 februarie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Imitarea reformelor de către alianţa de guvernămînt a dus la pierderea încrederii poporului faţă de integrarea europeană. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin în cadrul întrevederii sale cu miniştrii Afacerilor Externe ale Marii Britanii, Suediei şi Poloniei.

În cadrul discuţiilor a fost abordată situaţia politică actuală din Republica Moldova, dar şi relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Preşedeintele PCRM le-a prezentat şefii diplomaţiilor externe poziţia formaţiunii faţă de procesele politice care au loc în ţară în condiţiile unei crize social-economice profunde şi falimentarea de facto a alianţei de guvernămînt.

Vladimir Voronin a menţionat că “nu întîmplător ideea integrării europene a pierdut încredrea populaţiei, iar indicele susţinerii acestui proces în societatea moldovenească a scăzut considerabil în ultimul timp. În perioada sa de guvernare, alianţa a fost preocupată doar de imitarea reformelor. Integrarea europeană s-a redus la închiderea şcolilor, spitalelor şi promisiunilor de liberalizare a regimului de vize cu UE”.

Liderul opoziţiei a menţionat că “guvernarea Alianţei a dus ţara la criză politică. Instituţiile de stat abundă în corupţie şi activează în interesul unui grup îngust de persoane”.

“În aceste condiţii ţara are nevoie de stabilitate politică, funcţionalitatea institutelor democratice şi ordine. Toate acestea pot fi obţinute doar prin intermediul alegerilor parlamentare anticipate”, a conchis Vladimir Voronin.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Comunicat de presă al PCRM privind inscripţiile de pe monumentul lui Vladimir Lenin