Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Îi vom păstra memoria pentru totdeauna

|versiune pentru tipar||
PCRM / 12 septembrie 2013
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În a 59-a sa toamnă, a plecat dintre noi un coleg fidel şi devotat, un adevărat comunist şi un om minunat — Zinaida Chistruga. A plecat în mod tragic, în noaptea de 11 spre 12 septembrie, după o boală îndelungată şi grea, în faţa căreia au fost neputincioşi chiar şi cei mai buni medici.

Această plecare este dureroasă nu numai pentru familie, nu numai pentru tovarăşii din Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, ci şi pentru întreaga ţară. Onestitatea, cumsecădenia, incoruptibilitatea, puterea de voinţă, devotamentul faţă de idealurile comuniste manifestate de Zinaida Chistruga şi în luptă, şi în viaţa sa de toate zilele trezeau respect nu numai din partea comuniştilor şi a adepţilor partidului, ci şi a oponenţilor politici. Forţa ei de viaţă le insufla puteri tuturor celor care munceau alături de ea.

Zinaida Chistruga şi-a consacrat viaţa muncii pentru binele tuturor, pentru binele poporului multinaţional al Moldovei. Ea s-a născut la 27 noiembrie 1954 în or. Bălţi. În 1975, a absolvit Institutul Pedagogic “A. Russo” din oraşul de baştină. În perioada anilor 1975–1991 a activat în domeniul muncii comsomoliste şi de partid. În anii 1991–1994 a lucrat în cadrul Comitetului republican al sindicatelor lucrătorilor din construcţii. În anii 1994–1997 a fost consilier al ministrului Gospodăriei Comunale, iar în 1997–2001 — consultant în Aparatul Preşedintelui Republicii Moldova. Din 2001 pînă în 2009 a exercitat funcţia de director general al Camerei de Licenţiere. În anul 2009 a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Comuniştilor. E cavaler al ordinelor Gloria Muncii şi Ordinul de Onoare.

Deşi boala nemiloasă îi măcina puterile, Zinaida Chistruga a rezistat cu bărbăţie în faţa suferinţei sale, nu-şi pierdea încrederea că se va însănătoşi. Aflîndu-se pe pat de spital, îi telefona de acolo pe colegii săi, îi încuraja, manifesta părere de rău pentru dificultăţile cu care se confruntă Moldova. Patriot adevărat, comunist principial, ea pînă în ultima sa clipă a crezut sincer în victoria poporului moldovenesc în lupta lui pentru un viitor luminos al ţării noastre.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, fracţiunea parlamentară a PCRM exprimă sincere şi profunde condoleanţe rudelor şi apropiaţilor răposatei. Noi, comuniştii, promitem că îi vom păstra pentru totdeauna memoria şi vom continua cauza căreia Zinaida Chistruga şi-a consacrat întreaga sa viaţă.

Odihneşte, Doamne, sufletul ei luminos… Fie-i ţărîna uşoară…

Comitetul Central al PCRM
Fracţiunea PCRM în Parlament
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii PCRM în Parlamentul Republicii Moldova Decizia Fracţiunii PCRM în Parlament pe marginea audierilor factorilor de decizie în legătură cu cedarea de către stat a pachetului de control în capitalul social al S.A. “Banca de Economii”