Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia CC al PCRM cu privire la atacul fără precedent asupra libertăţii de exprimare în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PCRM / 13 ianuarie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

În noaptea din 12 spre 13 ianuarie 2014, fiind presaţi de regimul de guvernare, operatorii prin cablu din Moldova au urmat exemplul Î.S. “Moldtelecom” şi au exclus din emisie trei posturi TV: RTR-Moldova, Accent-TV şi Jurnal TV.

Condamnăm dur aceste acţiuni şi le calificăm ca un atac fricos şi ticălos asupra libertăţii de exprimare din Moldova. Această demonstrare de forţă în relaţiile cu mass-media, fără precedent în mizeria sa, semnalizează societăţii că regimul de la guvernare este gata de orice. Astăzi au dispărut posturi TV necontrolate de guvernanţi, iar cetăţenii sînt lipsiţi de dreptul de a alege şi de acces la surse alternative de informare.

Regimul lipsit de susţinerea cetăţenilor distruge ultimele mecanisme democratice. Noi am avertizat că lichidarea postului de televiziune NIT va fi doar un început al atacurilor asupra libertăţii de exprimare în Moldova. Astăzi guvernarea a demonstrat o dată în plus că nu este în stare să asigure respectarea libertăţilor şi drepturilor fundamentale. După ce au fost interzise RTR-Moldova, Accent-TV şi Jurnal TV televiziunile din Moldova există doar pentru a tăinui crimele puterii.

Partidul Comuniştilor apelează către comunitatea internaţională, către structurile de protecţie a drepturilor omului să apere libertatea de exprimare în Moldova şi să aprecieze la justa valoare starea democraţiei în ţara noastră. Regimul care sugrumă deschis libertăţile şi drepturile fundamentale în centrul Europei merită să fie condamnat şi lipsit de orice susţinere politică.

Noi apelăm către comunitatea jurnaliştilor să fie solidară cu colegii săi de la posturile TV interzise. Noi chemăm întreaga societate moldovenească să se unească în faţa primejdiei de instaurare a unei dictaturi.

Sursa: comunist.md

PCRM îşi exprimă compasiunea în legătură cu atentatele teroriste din Rusia Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova cu privire la situaţia din Găgăuzia