Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Fracţiunea PCRM în CMC în susţinerea solicitanţilor pentru compensaţii la căldură

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 martie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La propunerea fracţiunii PCRM în Consiliul Municipal Chişinău, a fost creat un grup de lucru ce urmează să elaboreze un regulament cu privire la facilitarea acordării compensaţiilor pentru căldură familiilor care au un membru plecat peste hotare.

Astfel, comisia se va ocupa de reglementarea plăţilor compensatorii privind achitarea serviciilor comunale din partea locuitorilor capitalei care nu-şi pot accesa drepturile din motivul că unii membri ai familiei sunt înregistraţi în spaţiul locativ privat, dar sunt plecaţi peste hotarele republicii la muncă.

În prezent, unul dintre documentele pe care trebuie să le prezinte solicitanţii de compensaţii este actul cu privire la componenţa familiei. Structurile abilitate, însă, sunt puse în dificultate în procesul de eliberare a actelelor cu privire la componenţa familiei. Astfel, familiile care sunt pasibile pentru a primi compensaţiliile la căldură, dar au un membru plecat peste hotare, nu pot primi aceste înlesniri.

Aleşii locali din partea PCRM au propus anterior revizuirea Regulamentului privind acordarea compensaţiilor la resursele energetice, care să faciliteze la maxim procedura de obţinere a compensaţiilor la căldură pentru chişinăuieni.

Serviciul de presă al Fracţiunii PCRM la CMC
Sursa: comunist.md

Vladimir Voronin a mulţumit comuniştilor din Găgăuzia pentru contribuţia lor la organizarea referendumului din autonomie Comunicat informativ al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova