Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia Fracţiunii PCRM în CMC cu privire la situaţia în jurul SA Termocom

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 martie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Fracţiunea PCRM în Consiliul Municipal Chişinău atrage atenţia asupra preluării frauduloase a SA Termocom, proprietate municipală în valoare de 3 miliarde de lei.

Consilierul PCRM, Victor Gurău, a declarat la şedinţa de joi a CMC că Ministerul Economiei a pus în aplicare planul B de atac raider asupra proprietăţii publice, prin care s-a preluat fraudulos proprietatea municipală.

Astfel, pe 18 martie, contrar normelor legale, instanţa de judecată a emis o încheiere definitivă şi irevocabilă cu privire la începerea procedurii de insolvabilitate a SA Termocom. Pe 19 martie, numitul lichidator, fără a respecta termenele legale, a prezentat administraţiei Termocom dreptul de proprietate asupra societăţii. La 21 martie, directorul Termocom a fost forţat să părăsească locul de muncă de către viceministrul Economiei.

În aceste condiţii, fracţiunea PCRM îşi revendică dreptul de a cere explicaţii primarului Dorin Chirtoacă, care este încadrat în schemă, şi şefei Direcţiei juridice a Primăriei, care trebuia să reacţioneze la decizia instanţei.

“Este o schemă frauduloasă cu participarea reprezentanţilor Primăriei şi care pune în pericol securitatea energetică a RM”, a declarat Victor Gurău.

Fracţiunea PCRM îşi rezervă dreptul de a se adresa cetăţenilor pentru a apăra proprietatea municipală. Totodată, pentru şedinţa de joi a CMC, fracţiunea PCRM a invitat pentru audieri viceprimarul Mihai Coteţ, reprezentanţii Direcţiei juridice a Primăriei şi şeful Consiliului de administrare al Termocom, Sergiu Palihovici, pentru a explica ce statut juridic are acum SA Termocom.

Sursa: comunist.md

Declaraţia preşedintelui fracţiunii PCRM în CMC, Boris GOLOVIN, la şedinţa din 27 martie Moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului privind aderarea la sancţiunile UE faţă de unii cetăţeni ai Federaţiei Ruse