Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia preşedintelui fracţiunii PCRM în CMC, Boris GOLOVIN, la şedinţa din 27 martie

|versiune pentru tipar||
PCRM / 27 martie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Stimaţi colegi!
Onorată asistenţă!

Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Consiliul Municipal Chişinău constată repetat, cu mare îngrijorare, că şedinţele CMC sunt pregătite insuficient de către direcţiile Primăriei. Spre exemplu, chestiunile legate de repartizara loturilor de pămînt sunt împinse, practic, cu de-a sila cu zecile sau chiar sutele pe ordinea de zi, astfel creînd un adevărat haos în procesul de dezbatere, adesea generînd conflicte şi pretenţii, suspiciuni şi învinuiri.

Fracţiunea noastră consideră că o astfel de atmosferă compromite încrederea locuitorilor municipiului în organele administraţiei locale, inclusiv în CMC, ceea ce în ultimă instanţă influenţează negativ nivelul de administrare al celui mai complicat domeniu al gospodăriei orăşăneşti.

Fracţiunea PCRM crede că locul dezordinii şi abordării subiective a chestiunilor funciare trebuie să fie luat de o atitudine chibzuită şi corectă a aleşilor locali în procesul de dezbatere şi votare a acestor probleme în Consiliul municipal, dar şi prin includerea în acest proces a societăţii civile.

În contextul celor spuse mai sus, fracţiunea PCRM declară că la şedinţa de astăzi a CMC nu va participa la discuţii şi nu va vota niciun proiect de decizie cu caracter funciar inclus pe ordinea de zi. Intenţionăm ca în cel mai apropiat timp, pînă la viitoarea şedinţă a CMC, să elaborăm şi să propunem pentru audieri publice criteriile argumentate, rezonabile şi clare pentru orăşeni, de care se va conduce fracţiunea noastră în procesul de luare a deciziilor legate de acest domeniu stringent şi complicat al vieţii capitalei. În continuare ne vom ghida anume de aceste criterii şi chemăm şi colegii din celelalte fracţiuni ale CMC să facă acelaşi lucru.

Aceeaşi poziţie va fi luată la şedinţa de astăzi de către fracţiunea PCRM şi în chestiunile legate de transportul municipal: noi ne vom abţine de la dezbaterea şi votarea lor şi anunţăm iniţierea audierilor publice pe această temă.

Fracţiunea PCRM este convinsă că anume aşa trebuie şi poate fi stabilită o conlucrare activă între adminstraţia locală şi societatea civilă, asigurînd astfel o calitate nouă a autonomiei locale, dar cel mai important — vor fi realizate interesele cetăţenilor.

Fracţiunea PCRM îşi exprimă speranţa că iniţiativa sa va fi acceptată atît de CMC, cît şi de societate.

Sursa: comunist.md

Principiile care vor sta la baza acţiunilor fracţiunii PCRM în CMC în procesul de examinare a chestiunilor funciare Declaraţia Fracţiunii PCRM în CMC cu privire la situaţia în jurul SA Termocom