Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Depuneri de flori la monumentului lui A.S.Puşkin

|versiune pentru tipar||
PCRM / 6 iunie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 6 iunie 2014, preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir Voronin împreună cu colegii săi, a depus flori la monumentul lui Alexandr Puşkin cu prilejul marcării a 215 ani de la naşterea marelui poet.

Potrivit liderului Comuniştilor, rolul marelui scriitor nu poate fi estimat or, anume el este fondatorul limbii literare ruse iar creaţia sa va fi întotdeauna importantă pentru multe popoare, inclusiv moldoveni. “Versul lui, afirmaţiile sale sunt relevante şi actuale mereu. Anume pentru creaţia sa, Puşkin este iubit, respectat iar toată lumea îl venerează nu doar în ziua sa de naştere ci întotdeauna”, a mai spus Voronin.

Alexandr Puşkin a trăit în Moldva din septembrie 1820 pînă în august 1823. Aici el a creat peste 160 de opere literare. Între care: “Şalul negru”, “Prizonierul din caucaz”, “Fîntîna din Bahcisarai”. La Chişinău, Puşkin a început să scrie romanl “Evghenii Oneghin”.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia fracţiunii parlamentare a PCRM cu privire la situaţia din UTA Găgăuzia Discursul membrului Comitetului Executiv Politic al PCRM, Marc Tkaciuk, în cadrul briefingului de presă din 6 iunie 2014