Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Declaraţia CC al PCRM cu privire la decizia Ministerului Justiţiei

|versiune pentru tipar||
PCRM / 23 iunie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova îşi exprimă indignarea în legătură cu decizia Ministerului Justiţiei de a înregistra o clonă a PCRM — “Partidul Comunist Reformator” şi o va ataca în instanţa de judecată.

De asemenea, Vom informa despre ilegalitatea admisă de Ministerul Justiţiei, toate misiunile diplomatice acreditate în RM, reprezentanţa UE în ţara noastră şi alte structuri internaţionale.

Prin acestă decizie, Ministerul Justiţiei a demonstrat că, este doar un executor al indicaţiilor politice şi nu o structură independentă care are menirea să respecte şi să promoveze legea în această ţară.

În goana după dividende electorale, guvernarea aplică standarde duble, iar Ministerul Justiţiei este o unealtă în schemele de profanare a legislaţiei or, în cazuri similare el a refuzat să înregistreze partide-clone ale celora care se află azi la guvernare (Partidul Liberal Democrat Reformator şi Partidul Democrat Reformator). Pe de altă parte, acelaşi minister, la indicaţia patronilor politici înregistrează o clonă a celui mai mare partid politic — Partidul Comuniştilor din RM pentru a induce intenţionat alegătorul în eroare.

Astfel, prin înregistrarea aşa-numiţilor reformatori, Ministerul Justiţiei a încălcat mai multe prevederi ale legislaţiei în vigoare ce ţin de denumiri şi simboluri ale partidelor.

Totodată, acest minister minte opinia publică. În comunicatele la acest subiect, difuzate anterior, se arată că simbolica clonei a fost adoptată în cadrul Congresului de constituire a acesteia la 3 mai 2014. Atunci, aşa-zişii reformatori au adoptat prin vot ca simbol secera, ciocanul şi steaua. Azi, însă, Ministerul Justiţiei a înregistrat un partid de buzunar al guvernării cu elemente noi ale simbolicii, — ciocanul, un spic de grîu în formă de seceră şi steaua, modificări ilegale, deoarece nu a fost convocat un nou congres de constituire. Astfel, constatam mai multe falsuri în acte şi depăşirea atribuţiilor ministrului Efrim.

De asemenea, nu au fost respectate prevederile legislaţiei cu privire la denumiri. Legea interzice utilizarea unor denumiri similare sau care ar fi în măsură să zăpăcească cetăţeanul RM.

Prin gestul său, guvernarea actuală, prin intermediul Ministerului Justiţiei şi a unor partide de o singură folosinţă, demonstrează laşitate şi frică faţă de popor. În plus, prin cele mai mizerabile acţiuni încearcă să îndepărteze alegătorul de PCRM.

Partidul Comuniştilor din RM declară că, orice efort al actualei guvernări împotriva celui mai mare partid de opoziţe se va solda cu un eşec.

Decizia de azi a Ministrului Justiţiei va avea o singură consecinţă — peirea şi dispariţia definitivă a actualilor impostori de la guvernare. Acesta va fi verdictul poporului Republicii Moldova.

Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă privind moţiunea simplă asupra activităţii Ministerului Afacerilor Interne Declaraţia CC al PCRM cu privire la Acordul de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană