Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

V.Voronin a participat la şedinţa lărgită a UPC-PCUS

|versiune pentru tipar||
PCRM / 11 iulie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin şi membrul Comitetului Executiv al CC al PCRM, Vladimir Vitiuc au participat la 10 iulie, la Moscova, la şedinţa lărgită a Ununii Partidelor Comuniste — PCUS.

În cadrul reuniunii, Preşedintele PCFR, Ghenadii Ziuganov a prezentat un raport “cu privire la situaţia actuală şi sarcinile UPC-PCUS”. Coraportori au fost preşedintele PCRM, Vladimir Voronin şi primul secretar al Paridului Comunist din Ucraina, Piotr Simonenco.

În discursul său, Vladimir Voronin a informat membrii Uniunii despre situaţia politică din RM şi acţiunile PCRM ca şi cel mai mare partid de opoziţie din ţară.

De asemenea, liderul PCRM, a prezentat poziţia partidului cu privire la ratificarea Acordului de Asociere RM-UE. Vladimir Voronin a accentuat că, prevederile acestui document nu reflectă realitatea moldovenească, contravine Constituţiei ţării şi sînt orientate împotriva relaţiilor de parteneriat ale Moldovei cu ţările CSI şi în primul rînd, cu Rusia.

Preşedintele PCRM, de asemenea, a propus membrilor Comitetului Executiv al UPC-PCUS consolidarea tuturor partidele comuniste pentru a întări forţele de stînga, lucru ce va contribui la dezvoltarea fiecării ţări în parte şi nu va permite întreruperea relaţiilor tradiţionale de colaborare între acestea.

Preşedintele PCRM, a propus să fie adoptată şi o declaraţie specială a UPC-PCUS cu privire la situaţia care s-a creat în Ucraina, de asemenea, să fie condamnate intenţiile autorităţilor actuale din Ucraina de a interzice Partidul Comunist din această ţară.

Vladimir Voronin, a avut de asemenea, o întîlnire cu elevii Şcolii Tinerilor Comunişti de pe lîngă PCFR. În cadrul acesteia, Voronin, a vorbit despre activitatea aripei tinere a PCRM- Uniunea Tineretului Comunist din Moldova şi despre rolul acesteia în viaţa partidului şi a societăţii moldoveneşti. Preşedintele PCRM a apreciat eforturile depuse de tineri pentru a proteja valorile istorice şi a subliniat respectul acestora pentru trecut, cînd toţi eram în URSS.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Poziţia Fracţiunii PCRM cu privire la Declaraţia de reglementare a problemei transnistrene Discursul Preşedintelui PCRM V.Voronin în cadrul conferinţei de presă din 15.07.2014