Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Tong Mingtao

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

4 septembrie, preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Tong Mingtao, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Chinei în Moldova.

Părţile au făcut totalurile vizitei în China a unei delagaţii a PCRM care a avut loc în august anul curent. Preşedintele comuniştilor a remarcat că, astfel de vizite au devenit tradiţionale şi contribuie la consolidarea dialogului şi a respectului reciproc dintre cele două partide comuniste.

Vladimir Voronin a adus mulţumiri colegilor chinezi pentru deschiderea de care dau dovadă şi a mulţumit de asemenea, pentru invitaţia adresată reprezentanţilor Uniuni Tineretului Comunist din RM de a vizita China.

Cei doi oficiali au constatat că, dialogul dintre cele două partide contribuie la extinderea colaborării economice între ţări, inclusiv în domeniul producţiei vinicole, turismului, procurarea de utilaj tehnic pentru producătorii agricoli din RM.

Liderul comuniştilor moldoveni i-a mulţumit ambasadorului Chinei pentru iniţiativa venită din partea oraşului Guangzhou cu privire la înfrăţirea cu un oraş din Republica Moldova, care este condus de reprezentanţii PCRM.

Vladimir Voronin l-a invitat pe directorul adjunct al Departamentului Eurasiatic din cadrul departamentului Internaţional al CC PCC, Zhou Li, să efectueze o vizită la Chişinău, pentru a desfăşura consultări suplimentare, cu privire la extinderea relaţiilor bilaterale interpartinice.

La rîndul său, Tong Mingtao i-a mulţumit preşedintelui PCRM pentru poziţia echilibrată şi consecventă, îndreptată spre dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu comuniştii chinezi, atît în perioada guvernării Partidului Comuniştilor, cît şi în perioada aflării sale în opoziţie.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia PCRM privind situaţia în sistemul educaţional şi a politicilor de tineret Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Delegaţia OSCE/ODIHR