Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Delegaţia OSCE/ODIHR

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

La 4 septembrie, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin s-a întîlnit cu delegaţia Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi drepturile omului (ODIHR) care se află în vizită la Chişinău cu scopul de a evalua pregătirile pentru alegerile parlamentare din noiembrie 2014.

Vladimir Voronin a salutat membrii delegaţiei şi i-a asigurat că, Partidul Comuniştilor este deschis pentru a colabora cu această misiune. Liderul PCRM i-a informat pe ospeţi despre modul în care se pregăteşte Partidul Comuniştilor, la nivel central şi local pentru viitorul scrutin.

Preşedintele PCRM şi-a manifestat îngrijorarea în legătură cu faptul că, actuala guvernare nu a creat condiţiile necesare pentru a asigura modificarea la timp a paşapoartelor de tip sovietic şi astfel, au îngrădit dreptul a mii de cetăţeni pentru a-şi exprima liber opţiunea.

De asemenea, Vladimir Voronin a indicat asupra faptului că, pînă în prezent, puterea actuală nu a introdus registrul electronic al alegătorului, lucru care va permite falsificarea rezultatului alegerilor din toamnă.

Un alt motiv care provoacă temeri că scrutinul poate fi falsificat, este prelungirea pe durata a două zile a procedurii de vot pentru cetăţenii aflaţi peste hotare. Astfel, sînt create condiţii de a vota repetat.

Potrivit lui Voronin, lansarea campaniei de denigrare a PCRM, crearea partidelor-clone, votul studenţilor la orice secţie de voatre şi nu la locul de reşedintă — de asemenea, sînt parte a procesului de fraudare a alegerilor.

Liderul comuniştilor molodveni a pus la îndoilală şi sinceritatea Partidului Democrat care a anunţat că îşi convoacă la 28 septembrie susţinătorii pentru aşa-zisa selectare a candidaţilor pentru lista sa electorală. În opinia lui Voronin, astfel, PDM adună oamenii pentru a-i corupe nominal şi a falsifica rezultatul alegerilor.

La rîndul lor, membrii delegaţiei OSCE/ODIHR i-au mulţumit lui Vladimir Voronin pentru dialogul sincer şi au menţionat că vor monitoriza strict pregătirile pentru alegeri, reflectarea corectă în mass-media a campaniei electorale şi vor analiza dacă vor fi utilizate resursele administrative.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Tong Mingtao Pichet PCRM