Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Sesizare la Comisia Electorală Centrală

|versiune pentru tipar||
PCRM / 10 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Staff-ul republican al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova de pregătire către alegerile parlamentare din 2014 a sesizat azi, 10 septembrie, Comisia Electorală Centrală în legătură cu abaterile de la legislaţia în vigoare adimise de Partidul Liberal Democrat în cadrul acţiunii “PLDM pentru Europa”.

În sesizare se indică asupra faptului că la 07.09.2014 în cadrul acţiunii din Piaţa Marii Adunări Naţionale, PLDM a anunţat lansarea campaniei electorale pentru alegerile din 30 noiembrie. În declaraţiile reprezentanţilor acestei formaţiuni, inclusiv ale preşedintelui PLDM, Vladimir Filat, se conţin mesaje care indică clar că, aceast partid oficial a demarat scrutinul.

Staff-ul republican al PCRM de pregătire către alegerile parlamentare a oferit celora de la CEC şi dovezi video.

Reprezentanţii PCRM mai atenţionează CEC că, prin astfel de acţiuni sînt încălcate prevederile Codului Electoral care prevăd că: “Agitaţia electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral.”

Staff-ul republican al PCRM de pregătire către alegerile legislative din toamna curentă solicită Comisiei Electorale Centrale să examineze urgent sesizarea depusă şi să întreprindă acţiuni pentru a nu permite formaţiunilor politice să încalce normele de drept.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Declaraţia PCRM cu privire la situaţia din sectorul agrar PCRM — o nouă sesizare la CEC