Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Laura Tuck

|versiune pentru tipar||
PCRM / 23 septembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Molodva, Vladimir Voronin, a avut astăzi, 23 septembrie, o întrevedere cu delegaţia Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, condusă de vicepreşedintele, Laura Tuck.

La întervedere au mai participat deputaţii PCRM, Oleg Reidman şi Oxana Domenti, precum şi noul director al Băncii Mondiale pentru Moldova, Alex Kremer.

Vladimir Voronin a remarcat colaborarea reprezentanţilor Băncii Mondiale cu specialiştii PCRM, poziţia cărora a fost luată în calcul în procesul elaborării Strategiei de Parteneriat de Ţară pentru Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat despre situaţia din Moldova în preajma alegerilor parlamentare care vor avea loc la 30 noiembrie. Preşedintele PCRM a remarcat că, există premise ca rezultatul scrutinului să fie trucat or, în prezent, partidele de la guvernare recurg la cumpărarea electoratului, nu doresc să aplice registrul electronic al alegătorilor, este încălcat Codul electoral, precum şi provocările în adresa PCRM, care are toate şansele să cîştige alegerile.

Vladimir Voronin a mai declarat că, programul electoral al PCRM a fost elaborat pornind de la necesităţile cetăţenilor iar principiul de bază în politicile promovate de partid este dezvoltarea umană, care în mare parte corespunde cu obiectivele Băncii Mondiale.

Potrivit preşedintelui PCRM, un obstacol important în calea dezvoltării ţării l-a constituit negocierea şi semnarea pripită a Acordului de Asociere RM-UE, în rezultatul căruia producătorii moldoveni şi-au pierdut pieţele tradiţionale pentru produsele lor. În acest sens, Vladimir Voronin a declarat că documentul conţine doar restricţii şi obligaţii pentru Republica Moldova, care nu pot fi realizate în condiţiile actuale.

Liderul comuniştilor moldoveni a menţionat cu regret eficienţa redusă pentru societate a asistenţei acordată de Bănca Mondială în ultimul timp. Utilizarea resurselor oferite de BM nu sînt orientate în scopuri naţionale dar spre realizarea intereselor de partid ale celora de la putere.

Vladimir Voronin şi-a exprimat speranţa pentru continuarea cooperării fructuoase cu Banca Mondială, după victoria în alegeri a PCRM.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Jaromir Kvapil Mesajul Preşedintelui PCRM, V.Voronin lansat in cadrul conferinţei de presă