Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al PCRM privind întrevederea Vladimir Voronin — Ulrike Knotz

|versiune pentru tipar||
PCRM / 15 decembrie 2014
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi, 15 decembrie Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ulrike Knotz.

Părţile au discutat despre rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi situaţia post-electorală din ţara noastră.

Preşedintele Vladimir Voronin a subliniat, că Partidul Comuniştilor a acumulat circa 300 mii de voturi în cadrul scrutinului şi de aceea este obligat să examineze toate posibilităţile legale pentru a realiza în deplină măsură angajamentele expuse în programul electoral al formaţiunii.

Voronin a accentuat că pentru PCRM sînt prioritare chestiunile de ordin strategic pentru viitorul ţării noastre -neutralitatea, statalitatea, reintegrarea ţării, dezvoltarea economică şi socială, consolidarea statului multinaţional. Anume aceste principii pot sta la baza unor posibile consultări cu partidele parlamentare.

Ulrike Knotz a menţionat, că PCRM este o formaţiune puternică şi cu autoritate în Republica Moldova, care a acumulat un număr considerabil de voturi ale cetăţenilor şi este important ca partidul să examineze orice posibilităţi de a-şi realiza programul. În acelaşi timp, diplomatul a specificat că Germania, ca şi alte state ale UE, urmăresc cu atenţie evoluţia evenimentelor din ţara noastră, însă, nu se implică în procesul de formare a coaliţiei post-electorale.

Vladimir Voronin şi Ulrike Knotz au menţionat că pentru Republica Moldova la momentul actual este necesară o consolidare a societăţii, excluderea polarizării ei şi o concentrare maximă asupra necesităţilor reale ale societăţii moldoveneşti.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md

Hotărîrea Plenarei a XI-ea a CC al PCRM cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014 şi sarcinile pentru viitor ale PCRM Prima şedinţă a deputaţilor PCRM în Parlamentul de legislatura a XX-a