Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPCRM

Scutire de achitarea datoriilor la plata pentru poliţa medicală. Proiectul comuniştilor a fost aprobat

|versiune pentru tipar||
PCRM / 19 martie 2015
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova

Astăzi Parlamentul a aprobat, în ambele lecturi, proiectul de lege al comuniştilor care prevede anularea datoriilor la plata poliţei de asigurare medicală pentru anii precedenţi anului 2015, pentru anumite categorii de persoane neangajate.

Conform unor rapoarte ale structurilor ONU, persoanele care au datorii la plata poliţei fac parte din grupurile cele mai afectate de sărăcie.

Guvernul a avizat pozitiv acest proiect, dar a dorit să includă o clauză care obligă cetăţenii neasiguraţi, care au datorii pentru anii precedenţi, să procure în acest an poliţa de asigurare.

Deputatul comunist, Domenti Oxana, preşedinte al comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, a remarcat şi costul exagerat al poliţei de asigurare medicală şi nedorinţa guvernării precedente de a revedea aceste costuri pe parcursul anului, dar şi credibilitatea scăzută a cetăţenilor în poliţa respectivă.

Astăzi oamenii nu sînt mulţumiţi de calitatea serviciilor medicale, de pachetul de servicii pe care-l acoperă costul poliţei, de costurile înalte ale medicamentelor şi de corupţia în sistemul de sănătate.

Deputaţii vor veni cu noi proiecte de legi care vor reglementa acest domeniu.

Sursa: www.pcrm.md

Parlamentul a aprobat în primă lectură proiectul de lege înaintat de către deputaţii comunişti Guvernul trebuie să-şi onoreze obligaţiunile şi să transfere fără întîrzieri mijloacele financiare către CNAM, proiect votat în Parlament în primă lectură